16. sep
 
— «Gærartig» på nordisk 4H-leir
Volleyball, vikingdag og speeddating var blant aktivitetene som sto på programmet for hedmarkingene som dro på 4H-leir.

Publisert: 10.aug.2017 06:31
Oppdatert: 10.aug.2017 06:46

I forrige uke ble det arrangert nordisk 4H-leir i Sarpsborg. I en hel uke sto telt, vennskap, opplevelser, volleyball, aktiviteter, konserter og mye annet på programmet for 4H-erne fra Hedmark.

– Årets høydepunkt for medlemmene i 4H er å dra på nordisk leir, ifølge Viktor Ellevseth (18), fra Ulven 4H i Hedmark.

I år gikk turen til Østfold og Kalnes videregående skole hvor cirka 1.100 ungdommer fra Norge og de andre nordiske landene møttes.

– Det er sosialt, aktivt og rett og slett gærartig! istemmer Ingrid Vestby og Ingrid Astrup fra Våler.

De var på leir sammen med 25 andre hedmarkinger. De hadde også med seg en 4H-er på utveksling fra Taiwan.

Temaet for årets leir var ”Saga to Science” og det preget programmet på alle måter.

Allsidig program

Ukeprogrammet besto blant annet av vikingdag, sciencedag, volleyballturnering, underholdning, Allsang på Grensen, aktiviteter, turer og speeddating.

– Hedmark har markert seg gjennom storslagent volleyballspill i turneringen og i bryteleken ”rævkrok”, forteller Ellevseth.

Fylket kjempet seg helt til semifinalene for både gutter og jenter.

– Det morsomste på leir er alle aktivitetene, inkludert volleyball og kortspill som alltid hører med. Man må heller ikke å glemme maten, som er kjempegod, sier deltakerne fra Stange.

Hedmarkingene var også med da alle de 1.100 deltakerne var på TV-sendingen til ”Allsang på Grensen” på Fredriksten Festning i Halden.

Tar i bruk hele Østfold

Leirarrangør var 4H Østfold, og de tok i bruk alle sider ved fylket. Fra da vikingkongen Olav den hellige grunnla Sarpsborg i 1016, Inspiria sciencesenter som er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter, gruvebesøk i Indre Østfold til Hvaler Nasjonalpark.

Mottoet til 4H er «å lære ved å gjøre», og det fikk de prøve seg på under leiren. I forkant hadde de valgt ulike aktiviteter de vil være med på i løpet av leiruka. De kunne velge blant annet motorsagkurs, paintball, fisking, judo, blomsterdekorering, klatring og sikring og kanopadling.

– Det har vært veldig lærerikt, synes solungene som har besøkt klatreparken i Halden.

– På leir får vi alltid lært noe nytt og prøvd oss på aktiviteter som vi kanskje ikke har drevet med før, forteller de videre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke