hacklink
18. sep
 
Dyr fra hele verden på Tangen
Innlandets eneste dyrepark har fått en god start på sommersesongen. I år har de også flere nye eksotiske tilskudd til parken.

Publisert: 29.jun.2018 07:09
Oppdatert: 29.jun.2018 08:36

Det var fullt av liv med både dyr og mennesker da HA var innom Tangen Dyrepark. Parkeringsplassen var fylt opp med busser som hadde fraktet skolebarn fra Oslo-området, i tillegg til at det også var mange familier som hadde tatt turen.

– Det er nok en 400–500 inne så langt i dag. Veldig mange av dem er barn fra Oslo-området som har tradisjon for å komme innom hvert år gjennom barnehager og SFO, forteller Erik Nielsen, eier av Tangen dyrepark.

Nielsen er godt fornøyd med antall besøkende så langt i år, og regner med mange besøkende gjennom hele sommeren.

– Så langt i år har det vært veldig bra med folk her. Nå har vi også vært heldige med været, som hjelper på en god del. Vi hadde en fin pinse, samtidig som det har vært bra med folk i hverdagene. Det er mange skoler og barnehager innom, både nye og de som kommer hvert år.

Nye innbyggere i Parken

Når HA møter Nielsen jobber han med å gjøre ferdig innhegningen til lemuren som skal få ny boplass i løpet av dagen. Lemuren er et nytt tilskudd for året sammen med et par andre eksotiske arter.

– Surikat og kenguru er to nyheter vi har i år, sammen med lemuren, sier Nielsen.

– Hvilke dyr er de mest populære?

– Det er mye forskjellig, men sauene og geitene er veldig populære. De kan man gå inn til å mate og klappe, så de er godt besøkt og populære for de aller fleste. Så er jo selvfølgelig Amadeus artig, og det er mange som liker han. Han er jo den som har vært her lengst også.

SORT makak på rødlista

En utrydningstruet art i parken er sort makak, også kjent som svart ape. Erik Nielsen forteller at de tar spesielt godt vare på svart apen, og håper at parken etter hvert skal få noen nye avkom.

– Vi prøver å være med på et program med andre dyreparker så vi kan utveksle dyr. Problemet nå er innavl, så vi er nødt til å få inn noe friskt blod. Vi håper å få til et bytte med en annen dyrepark så vi kan få inn en nye hanne.

Tangen Dyrepark har mer enn 200 beboere. Det er 30 arter, hvor du finner både nordiske og eksotiske dyr. Parken er oppe hver dag og ligger ved Innlandsporten.

LES OGSÅ: Her er dyreparkens nye sjarmtroll

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke