hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
Fotballglede på Løkka i Moelv
Femti fotballglade barn er klare for en hel uke med fotball i Idrettsparken i Moelv.

Publisert: 28.jun.2017 06:11
Oppdatert: 28.jun.2017 06:27

– Jeg synes det er kjempegøy med fotball, og er med på fotballskolen fordi det er sommerferie og turn har pause, forteller Mari Pettersen (9), og det samme synes Vilde Borgedal (9).

Jentene er med på årets Løkka fotballskole i Moelv, en av flere fotballskoler i nærområdet som startet mandag.

I løpet av uka skal de øve på å være både forsvars- og angrepsspillere, og de avslutter torsdag med fotballturnering.

– Alle barna her er veldig glad i å spille kamper, så det blir nok høydepunktet. Da deler vi inn lag etter kjente klubblag fra Premier League, forteller Emil Brotangen, hovedleder og trener.

Fotballglade barn er i full aktivitet nede på idrettsbanen tirsdag formiddag når HA kommer på besøk. De unge fotballtalentene er delt inn i fem stasjoner, hvor de øver på å bli bedre fotballspillere.

– Vi har delt inn etter nivå og alder. De ivrigste får spille på lag, så på den måten blir det kvalitet i tillegg til moro. Allikevel er det viktigste at alle har det bra, sier Brotangen.

Varierte oppgaver

På stasjonene øver barna på forskjellige oppgaver. I dag er det forsvarsøving som gjelder.

– Målet i dag er at alle barna forstår at alle også spiller forsvar, forteller hovedtreneren.

Med seg på fotballskolen har de fått hjelp av HamKam-spillerne Truls Jevne Hagen og John Anders Rise.

Jevne Hagen var med på fotballskolens første dag, mandag, og øvde på angrep med ungene, mens John Anders Rise kommer på besøk torsdag og skal øve mer på forsvarsspill.

– De eksterne trenerne skal spisse tilbudet for de eldre spillerne (10-12 år) ved å kjøre to- tre økter i løpet av uka, samt holde foredrag for alle elevene, ifølge Løkka fotballskoles hjemmeside.

fokus på lek og moro

I tillegg til å øve på å bli bedre fotballspillere, ligger også fokuset på lek og moro, som gjenspeiler seg i navnet på fotballskolen: Løkka.

– Etter lunsj har vi en økt som vi kaller Løkka-økt. Det er sju stasjoner med øvelser man enkelt kan ta med seg når man drar med vennene sine på Løkka for å leke og spille fotball. For eksempel Crossbar-challenge, hvor man skal treffe tverrliggeren, avslutter Brotangen og medtrener Ina Marie Evensen.

Denne uka er det fotballskole hos blant annet Storhamar, Brumunddal og Ham Kam.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke