hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
Hest er best – ingen protest!
Det lyder vrinsk og latter fra kriker og kroker på Atlungstad, der 15 unge med hestedilla er samlet til rideleir.

Publisert: 06.jul.2017 06:38
Oppdatert: 06.jul.2017 08:18

Ut av et ridehus kommer Linnea Sjørbotten Jordet (11) og Thale Sofie Jacobsen (12) gående med hver sin hest. Nå skal de sette hestene inn i stallen, før rengjøring og møkking står for tur.

Fra søndag til førstkommende fredag har Atlungstad ridesenter besøk av 15 unge med hestedilla.Linnea og Thale Sofie har vært på leiren før og stortrives på gården, med nydelig beliggenhet og utsikt mot Mjøsa.

– Vi sover i brakker, møkker og har det hyggelig sammen. Alle har egen hest for uken, forteller Thale Sofie.

mange oppgaver

Noen vil kanskje tro at dagens «ungdom» ikke er så positive til å rengjøre der hesten har gjort fra seg. De hesteglade jentene forteller at møkking slett ikke er noe pes.

– Alle sier jo at å ri er morsommere enn å møkke, men å møkke er ikke så ille. Det må jo til! sier Thale Sofie. Det er Linnea enig i.

Noen av hestene i stallen hviler, mens andre virker det som skulle ønske at rideøkten varte litt lenger. Det er god stemning, og man ser ikke tegn til usikkerhet på rytterne når de håndterer hestene.

Ingrid Margrethe Helgesen (12) kommer fra Oppsal og har tatt turen til leiren for fjerde året på rad. Hun gleder seg mest til å bade med hestene i Mjøsa. Hun sier at rideleiren på Atlungstad har gjort henne til en bedre rytter.

– Man blir bedre til å ri generelt, spesielt dressur, sier Helgesen.

Det neste på dagens program er sprangridning, noe hun gleder seg til.

– Vi skal ri sprang etterpå. Da skal vi hoppe. I går løp vi bare over bommer, så det blir gøy, sier Ingrid Margrethe og smiler.

forbedre kunnskap

Bente Myrvold er ridelærer på kurset for 17. sommer på rad. For henne er det viktig at rytterne blir grunnleggende bedre til å ri.

– I tillegg til sikkerhet er de grunnleggende kunnskapene viktig. Alle har ridd før, men alle har jo noen hull som må tettes, sier Myrvold.

proffe

Leif Andreas Strand (13) og Erik Høvde Antonsen (14) er de eneste gutta på leieren. Gutter i ridesporten er en mangelvare, men en stemme fra hesteryggen sier at gutter er hjertelig velkomne til leieren. Leif Andreas konkurrerer til vanlig i sprang og har med sin egen 20 år gamle hest til leiren. Han sier ridning tar mye tid.

– Det krever mye å ha hest, sier 13-åringen.

I kveld skal rytterne lade opp med burger til middag før bading med hest i morgen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke