21. aug
 
Naboer samlet til sommerfest
Regnet var ingen hindring da årets sommerfest i Meierivegen 12 i Løten gikk av stabelen.

Publisert: 28.jul.2017 06:34
Oppdatert: 28.jul.2017 06:49

Etter å ha flyttet møblene under tak var det snart klart for fest. Hjemmelagde kaker ble plassert på bordet, lodd delt ut og beboere fra de 20 leilighetene og andre som ønsket å komme, fant seg en stol. Stedet var dekorert med blomster og duker på bordet, og gjestene gledet seg til fest.

Astrid Pettersen har bodd i Meierivegen siden 2009. Hun har sammen med andre vært med på forberedelsene og sier sommerfesten alltid er en suksess.

– Det har alltid vært så fint. Vi koser oss og løser verdensproblemer og det har gått bra hittil, sier Pettersen og ler.

Par i hjerter

Det kommer stadig flere inn til hagen for å være med på festen. Blant dem er Solveig Gunnarsrud og Turid Gottenborg, med hver sin gitar, som til sammen utgjør duoen «Par i hjerter». Musikerne pleier å spille for pensjonister, foreninger og hjemme hos private i selskap. De har også spilt for dagens publikum flere ganger tidligere, og det gjør de med glede.

– De blir så glade når vi spiller, og det blir vi og, sier Gunnarsrud.

På sangprogrammet står viser og danseband-slagere fra Sverige og Prøysen. Noen av visene er ifølge duoen av det eldre slaget.

– Vi spiller noen skikkelig gamle viser som er eldre enn oss, sier Gunnarsrud.

Før «Par i hjerter» kjører i gang showet, løper John Lundby rundt for å få de siste tingene på plass. Han bor i Meierivegen 12 sammen med kona, Liv. Ifølge han selv har han holdt seg langt unna kakebakingen, men det har har vært en del gjøremål.

– Det gikk en hel dag i går. Da måtte vi ut for å plukke markblomster og bjørk, sier Lundby.

Kaffe og musikk

Etter at gjestene har fått satt seg til bords, ønsker Astrid Pettersen alle velkommen. Nytraktet kaffe blir fraktet ut og «Par i hjerter» gjør seg klare for å gi publikum noen tidløse toner.

– Livet er trivelig

– Kanskje det slutter å regne hvis vi danser litt, sier Gottenborg før de framfører Prøysens «Sønnavindsvalsen» med allsang som fra tilskuerne.

I en annen låt runger det «Livet er godt og takk skal du ha».

Etter konserten skal vinnere i loddtrekningen kåres. Olaug Bjørnstad leser opp loddene mens Astrid Pettersen holder opp gaver med yatzy, fruktkurver og smykker. Det er tydeligvis ikke mye som skal til for å gjøre livet trivelig i Meierivegen 12.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke