hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
Sprer glede og omsorg til eldre
Sommervikarene på Prestrudsenteret er mer enn bare ansatte.

Publisert: 12.jul.2017 06:15
Oppdatert: 12.jul.2017 09:18

Ute pøser det ned, men inne på Prestrudsenteret nytes det sosiale samværet i felles frokost. Sommervikarene Hans-Christian Rønningen (17) og Ida Bech Akre (16) jobber her for sommeren, og da har senteret kapasitet til å ha felles frokost hver dag. Til vanlig er det bare tirsdag og torsdag. Her skal sommervikarene hjelpe til med oppgavene og gjøre tjenester for dem som bor her. I tillegg går mye av jobben ut på å være sosial og skape god stemning, noe alle rundt bordet gir signaler for at blir gjort i høyeste grad.

Rønningen og Akre går begge på Hamar katedralskole. Rønningen går service og samferdsel og sier sommerjobben passer ham utmerket.

– Dette har jo noe med service å gjøre. Service er jo så mangt, sier Rønningen.

Akre går studiespesialiserende og sier sommerjobben gir henne et godt innblikk i hva som er mulig å jobbe med i framtiden.

– Jeg har lyst til å jobbe med mennesker. Og på denne jobben får jeg jo sjekket om det er dette jeg har lyst til å jobbe med, sier Akre.

birken hver uke

I tillegg til å dekke frokostbord og skravle med beboerne, tar de også med beboerne på tur.

– Hver uke er det aktiviteter, som for eksempel «Prestrudbirken». Da går vi en rundtur med dem som vil opp til Kiwi Utfarten og tilbake. Vi pleier å være sånn omtrent 40 stykker, sier Akre.

Ved siden av sitter John Mæhlum (77), også omdøpt til «Skravlemesteren» av sommervikar Hans-Christian, og Arve Hermansen (89). De er strålende fornøyd med å ha sommervikarer i hus for sommeren.

– Sommervikarene gjør en glimrende jobb, sier Mæhlum, som har bodd på Prestrudsenteret i to år.

Det er ingen tvil om at sommervikarene ikke bare er til god hjelp. De har også fått en ny venn.

– Jeg er russ neste år og jeg har tilbudt Mæhlum rulleplass i russebussen, sier Rønningen.

musikk og dans

Det er ikke bare sommervikarene som skaper lystig stemning i dag. På en annen kant av frokostbordet sitter 98 år gamle Åge Olsen. Han spiller trekkspill og er ikke vond å be når forespørselen om en liten konsert kommer.

I det Olsen setter selvsikkert i gang med spilling, ber Rønningen opp til dans med både ansatt Kari Hansen og beboer Åse Friis.

Det er plutselig full fest rundt frokostbordet, og smilene blir brått enda større.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke