hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
Trøkk for tråkkebåter i finværet
Neglespretten barfotklubb, drivere av Seaside cablepark, forteller at tråkkebåtene de leier ut, er populære. Også flere andre aktiviteter de tilbyr, har sommerfolket tatt godt imot.

Publisert: 21.jul.2017 21:06
Oppdatert: 24.jul.2017 07:21

Det kryr av tilbud langs Mjøsa for dem som har fri i sommer. Fra Koigen til Tjuvholmen finner en både det populære stupetårnet, pølsebua, Skibladner, tråkkebåter, zipline, rib-safari og helt sikker mye mer. Ett av tilbudene som er blitt populært i sommer, er de gule tråkkebåtene ved Seaside.

– I går var de opptatte hele dagen, fra klokken 12. Rundt 30 personer prøvde dem nok, forteller Tom Inge Grønlien (19) om finværsdagen torsdag.

Grønlien er medlem i Neglespretten Barfotklubb, som driver stedet som leier ut tråkkebåtene. Til sammen har de seks tråkkebåter, to for fire personer og fire båter med plass til seks personer.

Fart og moro i vannet

I tillegg til tråkkebåtene kan de by på et variert utvalg av ulike vannaktiviteter. Blant annet har de zipline man bruker sammen med wakeboard, altså et lite brett du står på med bindinger, wakeskate, et lite brett man står på uten bindinger, vannski og tube. Tidligere hadde de også vannscootere, men det har de sluttet med.

– Det ble for mye jobb, og det er mye strengere regler når det kommer til vannscootere. Man må være over 16 år for å kjøre, og ha båtførerbevis, sier Grønlien.

I sommer jobber de med å utvide zipline-banen med en rail, i tillegg til det ene hoppet de har fra før.

– Det vil gjøre banen mer interessant for de litt mer erfarne, ifølge Grønlien, som videre forteller at de håper at railen er ute i vannet innen august.

Aktiviteter for alle

Ziplinen som er der i dag, og alle vannaktivitetene de har, kan hvem som helst prøve. Det trengs ingen forkunnskaper, og det er ingen aldersgrenser.

– Den yngste vi har hatt ute i ziplinen, er fire år gammel, og den eldste over femti. Vi hjelper alle nybegynnere, og det er kun én som kjører om gangen, sier Grønlien.

Han får bekreftelse av Christina Elde Mølstad, en gjest som kommer innom.

– Jeg tror ikke folk er klar over så barnevennlige og nybegynnervennlige disse tilbudene er!

Hun har med seg sønnen sin, Martin Elde Mølstad (10), og hans kamerat Kristoffer Sanner (10). Sistnevnte skal prøve seg på ziplinen for første gang.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke