Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
24. sep
 
Søndagstur for store og små
Med aktiviteter og underholdning for både store og små, ble høstutgaven av Kom deg ut-dagen i Stange en suksess.

Publisert: 03.sep.2017 15:44
Oppdatert: 03.sep.2017 16:06

«Årets største søndagstur» ble søndag avholdt på Kvennstugua i Vallset for femte gang. Den årlige Kom deg ut-dagen arrangeres over hele landet av Den Norske Turistforening, og i lokalområdet er det Hamar og Hedemarken Turistforening som står for arrangementet.

Lokale aktører sørget for en rekke forskjellige aktiviteter for både store og små. Aagot (7), Kirsti (5) og Ingrid Linneberg Maagaard (3) var fascinerte av Hexeringen soppforenings soppstasjon. Mor Gunvor kan røpe at hun er den eneste i gjengen som spiser sopp.

– Vi er glade i å plukke bær! smiler jentene, som har vært med på Kom deg ut-dagen flere ganger tidligere.

Populær tunnel-krabbing

«Turbo-tunnel-krabbing» i det gamle kraftrøret fra kraftverket Fosselva 1 var populært blant de yngre.

– Barna tilbringer gjerne lang tid der inne, eller så kommer de stadig tilbake, forteller Leif Grande fra Barnas Turlag Stange. Sammen med kona Torill Fjeldstad Grande og barna Sondre og Solveig passet han på utenfor den 40 meter lange attraksjonen.

Vang og Romedal Speidergruppe var også til stede, og organiserte både steking av pinnebrød og kasting av hestesko og livline.

– Friluftsliv og speideren henger jo sammen. Vi får nok av unge speidere, det vi trenger nå er flere ledere, kan lederne i Speidergruppa, Rita Veslum og Rune Hoel, fortelle.

Marie og Louise Lundsbakken med foreldre Caroline Skjellet og Jon-Børge Lundsbakken var blant dem som brynte seg på Turtipp-postene rundt om på området. Gjengen bor i Vallset og er stadig på tur i området. Jentene kunne røpe at spørsmålene på postene ikke var så vanskelige.

Tredjegenerasjonsutflukt

– Det jeg synes er best er at det er en tredjegenerasjonstur. Besteforeldre tar med seg barnebarna ut på en trivelig tur i skogen, forteller Ragnhild Hørsand i Hamar og Hedemarken Turistforening.

– Det er et lavterskeltilbud, skyter Aud Norstad inn. De sto begge som velkomstkomité på tunet foran Kvennstugua søndag.

– Den Norske Turistforening og folkehelsa går hånd i hånd, smiler Norstad. De anslo at rundt 350 tok turen søndag, i likhet med tidligere år. Også underholdningen så ut til å ha slått an.

– Det kom et helt busslass fra Eidsvoll for å få med seg Lillebror Vasaasen og Oline Bakkom, ler de.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat