buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Alle sprekingene: Foran fra venstre: Jorun Slettvold og Signe Bolstad. 2.rekke fra venstre: Ellen Filseth, Liv Margit Hageberg, Annik Bjerkli, Marit Opsahl, Oddmund Filseth og trener Kristin Kjøs. 3.rekke fra venstre: Tove Johansen, Tove Johansen, Gerd Thoresen, Wenche Johansen og Arild Olsen. Alle foto: EMILIE WESTLI ANDERSEN
 
Sprudlende seniorer
Family Sports Club i Løten har startet et prosjekt for å hjelpe seniorer i gang med trening. Målet er å opprettholde god funksjon i hverdagen.

Publisert: 31.okt.2017 06:35
Oppdatert: 31.okt.2017 06:44

Kristin Kjøs er trener for det nystartede prosjektet. Hun forteller at de merker en økende pågang av seniorer som ønsker å trene. Tidligere har det ikke vært noe tilbud for dem som er i startgropa. Dette har de nå gjort noe med ved å starte dette prosjektet.

– Vi ønsker at deltakerne skal føle at de klarer seg bedre i hverdagen ved å trene. Vi håper også at prosjektet vil gjøre at de ønsker å fortsette å trene i en eller annen form, sier Kjøs.

trening er viktig

For eldre er trening viktig for å vedlikeholde funksjon i hverdagen. Å være sprek gjør at man klarer seg hjemme på egen hånd lenger. Trening er også viktig for å forebygge fall. Det er mange som sliter med plager og vondter, og det er viktig å lindre og forebygge ved hjelp av trening. Trening kan også føre til mer spontan fysisk aktivitet fordi man merker at man klarer ulike oppgave, som å gå trappa i stedet for å ta heis.

– Vi opplever at seniorene er opptatt av å holde seg i form og vedlikeholde funksjonen, forteller Kjøs.

Den nystartede gruppa har som mål å fokusere på styrke og bevegelighet som man har bruk for.

– Vi har en del sirkeltrening og litt øvelser med fokus på økende kroppsbevissthet, som for eksempel å ha god holdning. Vi har funksjon i fokus, sier Kjøs.

Hun opplever at deltakerne synes det er sosialt å trene i gruppe og at det er trygt med en fysioterapeut som trener. Den dagen HA var på besøk var det sirkeltrening med blant annet knebøy, padling og stående beinhev. Innsatsen var det ingenting å si på og noen trodde de kom til å bli støle dagen etter.

Blir sprekere

Gerd Thoresen er en av deltakerne i prosjektet. Hun liker at treninga er variert, at de er passe mange på gruppa og at alle er så blide på trening.

– Når man har passert 70 så må man holde litt ved like. Det er fint å bli sprekere, også er det jo moro da. Et slikt tilbud to ganger i uka er fint, sier hun.

Flere var enige med Thoresen, et lavterskeltilbud var etterlengtet. Det første kurset var fulltegnet, men Kjøs håper å starte flere runder med kurset.

– Vi synes det er gøy å jobbe med denne gruppa. Det er en viktig målgruppe, avslutter Kjøs.

Den eldste deltakeren er 90 år, så det er aldri for sent å begynne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat