21. aug
JØDEUTRYDDELSE: Varaordfører Trine Lise Stårvik har selv besøkt konsentrasjonsleirer. Her under kommunestyrebehandlingen. FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Stårvik støtter fem dagers Tyskland-reise
Varaordfører Trine Lise Stårvik sier Ap ikke har drøftet studieturen ennå, men tror neppe det er aktuelt med lengre tur. Merkostnaden er 700.000 kroner.

Publisert: 11.feb.2019 06:40
Oppdatert: 11.feb.2019 07:03


– Dersom det står mellom Tyskland og Polen, vil jeg anbefale Tyskland, sier hun.

HER er HAs forrige artikkel om saken. 

En studietur til Tyskland vil omfatte opphold i Berlin med besøk og omvisning i leirene Ravensbrück og Sachsenhausen, Stasifengselet, Holocaustmuseet, Berlinmuren og Checkpoint Charlie.

– Jeg tror dette kan blir en lærerik tur. Stange er jo sterkt knyttet til Sachsenhausen fordi folk i Stange som hjalp russiske krigsfanger over til Sverige, ble sendt til Tyskland. Cirka 220 elever og 22 lærere vil hvert år få dra på denne turen som kommunen betaler for. Det er unikt i Norge. Selvsagt hadde det vært ideelt å lagt ytterligere dager for å reise til konsentrasjonsleirene i Polen, men også rektorene ved ungdomsskolene i Stange anbefaler fem dagers reise med buss til Tyskland. Dette kan bli en lærerik tur både gjennom historien om 2. verdenskrig og om nyere tids grusomme historier fra Stasi, sier Stårvik.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke