Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
24. sep
INNKJØRINGSPROBLEMER: RenoNorden får anledning til å rydde opp etter den trøblete starten. Verken Nils A. Røhne eller Einar Busterud er klar for en Oslo-modell. FOTO: TROND LILLEBO
 
Stange vil ikke ha egen ordning for avfall
I hovedstaden ble det så mye sinne over manglende avfallshenting at kommunen valgte å overta. – Det er uaktuelt med kommunal renovasjon hos oss, sier stangeordfører Nils A. Røhne.

Publisert: 26.feb.2017 21:24
Oppdatert: 27.feb.2017 07:16

– Jeg er svært skeptisk til at kommunene på Hedmarken skulle rigge et system som innebærer at vi skulle gå vekk fra en ordning vi har hatt siden 1990 i Stange, Løten og Hamar. En avfallsordning på anbud ble innført for snart 27 år siden, sier ordfører Røhne.

HER kan du lese hva Hedmarken-ordførerne sa til HA i januar.

Ekstraordinært møte

Sirkula har innkalt eierkommunene til et ekstraordinært møte i representantskapet 1. mars.

– Her vil vi få en orientering og status knyttet til situasjonen etter at RenoNorden overtok avfallshåndteringen ved anbud, sier Røhne.

Stangeordføreren synes det ikke er noen god idé å rekommunalisere et avfallsselskap for Hedmarken.

– Å gjøre som Oslo fordi folk har vært forbannet på avfallshentingen, er ikke en løsning for oss, mener jeg. Slik jeg ser det begynner innsamlingsordningen å fungere. For Stanges vedkommende var det 0,26 prosent avvik i henting i siste rapportering. Dette begynner å nærmere seg 100 prosent regularitet.

Etableringskostnader

Røhne viser til at Oslo får en merkostnad på 40 millioner kroner for å drifte renovasjonsselskapet selv.

– Det er knyttet så store kostnader ved å etablere en kommunal løsning ved innkjøp av biler og styringssystemer, ledelse og planlegging. Det ville være en dramatisk beslutning gjøre et avfallsselskap kommunalt, sier Røhne.

Ordføreren er uenig i at avfallshåndtering skal være på kommunale hender.

– Vi skal følge opp velferdsoppgaver som skole og helse i kommunal regi. Renovasjon bør derimot ikke være en kommunal virksomhet.

– Er du bekymret for alle avviksmeldinger som er meldt inn i kjølvannet av at den nye renovatøren vant anbudet på Hedmarken?

– Jeg har tillit til at Sirkula rydder opp i situasjonen som har oppstått. Vi fikk nylig beskjed om at Arbeidstilsynet ikke vil ha møte med selskapet nå. Jeg legger til grunn at det ryddes opp i forhold knyttet til brudd på arbeidsmiljøloven, sier Nils A. Røhne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat