Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
BRYTES NED: Skolebassenget på Ottestad ungdomsskole. Betong og jern har fått store vannskader etter mangeårs bruk. Bildet ble tatt i fjor høst.
 
– Det ser stygt ut for svømmehallplaner
15. desember 2016 vedtok kommunestyret å få utredet ny svømmehall i Ottestad. Forslagsstiller Truls Gihlemoen, Frp, er sterkt kritisk til at prosjektet drar ut.

Publisert: 03.jul.2017 09:32
Oppdatert: 03.jul.2017 11:31

Skolebassenget på Ottestad ungdomsskole er preget av tidens tann. Derfor la kommunestyret prosjektet inn i økonomiplan 2015 – 2018/2016-2019 med oppstart 2017 fordi anlegget er sårbart og kommer på et tidspunkt til å bli kritisk enten på teknisk eller bygningsmessig side.

25 millioner er satt av i planperioden og 10 millioner til oppstart i år. I budsjettbehandlingen i desember ble altså svømmehallprosjektet igjen satt på dagsorden, og flertallet bestilte en utredning om alternativ plassering av ny svømmehall ved Hias-bana for å benytte overskuddsvarme.

I dag sier Gihlemoen det er ille at politikerne ikke har fått informasjon om status i bassengsaken. Han vil på første kommunestyremøte kreve en redegjørelse.

Eiendomssjefen svarer

Eiendomssjef i Stange Bjørn Lunstøeng, bekrefter at rådmannen har fått i oppdrag å utrede bygging av ny svømmehall i Ottestad.

– Vi har engasjert arkitekt i arbeidet med å bistå under utredningen av prosjektet. Noe som er en ressurskrevende øvelse med mange faktorer, men vi håper å legge fram saken for politisk behandling i løpet av høsten, sier Lunstøeng.

Eiendomssjefen viser til at den politiske bestillingen er omfattende.

– Forstår du at noen politikere er utålmodige?

– Det er mange oppgaver i kommunen. Det er klart vi kunne ha orientert det politiske miljøet om status. Vi har imidlertid brukt tid til blant annet å forhøre oss om finansiering i Kulturdepartementet. Konsekvenser av ulike plasseringer, blir også utredet, sier Lunstøeng.

Folkebad i Ottestad

Eiendomsavdelingen er også bedt om å legge fram en utredning om etablering av folkebad i Ottestad som skal bestå av 25 meters basseng. Driftskostnader og hvor en slik svømmehall eventuelt skal plasseres inngår i kommunestyrets bestilling.

– Jeg håper vi har noe å legge fram til høsten mot jul. I en tid da vi må prioritere ressurser, prøver vi å dra i alle tråder. Svømmehall er selvsagt en prioritert oppgave, sier Bjørn Lunstøeng.

Svømmebassenget på Åkershagan har også vært i bruk i lang tid.

Nødvendig basseng

– Dagens basseng er bygget for et Ottestad med en brøkdel av dagens innbyggertall, det er utslitt og umoderne og har begrenset tilgjengelighet.

Det sier Truls Gihlemoen, Frp.

– Et halvt år er passert siden vi fikk med oss et bredt flertall i Stange kommunestyre på å utrede bygging av ny svømmehall i Ottestad. Bassenget på Ottestad ungdomsskole er svært dårlig og det haster med nytt basseng. 

– Stange Frp etterlyser planene for nytt basseng. Noen politikere trenger god tid for å sette seg inn i saker så administrasjonens forslag til nytt basseng må raskt på plass. Kommunestyret må få anledning til å behandle bassengsaken før budsjettrammene fastsettes. Med effektiv saksbehandling, kan nytt basseng stå klart allerede til skolestart i 2018. Det er viktig å gjøre denne bassengutredningen så ubyråkratisk som mulig, sier Gihlemoen. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat