hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
– Forskning og utvikling er positivt

Publisert: 28.nov.2016 21:52
Oppdatert: 28.nov.2016 21:53

Landbrukssjef i Hedmark, Stein Enger, sier landbruksmyndighetene ønsker at gårdene som legges ut på salg skal drives best mulig.

– Driftsenhetene skal være et positivt supplement til gårdene i bygda. Innenfor det ligger tradisjonelt landbruk, reiselivsnæring, lokalmatproduksjon og alt det vi synes landbruket skal bestå av, sier Enger.

Produktsjef Hans Jacob Lund i Graminor ble fredag kjent med at staten vurderer Staur-salg. Graminor har ikke gått inn og vurdert konsekvensene for selskapet.

– Vi driver 350 mål på Staur. Dette er viktig for oss, sier Lund.

Styreleder Leif Helge Kongshaug i Tyr sier selskapet i dag har fôravtale med Staur. Avlsarbeidet som utføres på Staur er viktig. Målet er å øke antall aktive avlsbesetninger til minst 100 i 2017 og fokus er økt bruk av norsk kjøttfesemin i avlsarbeidet. Staur er også forsøksgård for sau og geit. Gjestegården har 35 gjesterom og møtesal for 60 personer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke