hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
– Fristende å nekte å betale e-skatten
– Hva i all verden brukes eiendomsskatten til? Regningen kommer jevnlig i posten, men boligvegen vår er så fæl at den snart ikke er kjørbar lenger.

Publisert: 07.sep.2017 06:12
Oppdatert: 07.sep.2017 15:21

Scenarioet inntraff på samme tid: I formannskapet onsdag morgen blir politikerne orientert om at samlet eiendomsskattetakst i Stange ved siste taksering i 2015 var 18,1 milliarder kroner. Med 3,9 promille gir dette 70,5 millioner kroner i kommunekassa.

Noen kilometer unna i Sannervegen går Anny Lindholdt Kleemola sin daglige tur med hunden Tia. Veg vil hun ikke kalle boligtraseen, som er så hullete at bileierne må kjøre slalåm mellom dype hull.

– Hva går egentlig pengene vi betaler i eiendomsskatt til? Skulle ikke eiendomsskatt øke livskvaliteten til innbyggerne. Nok er nok. Slik denne vegen har vært i årevis går ikke lenger. Folk kjører i stykker bilene sine, sier Kleemola.

Sto fram i 2009

Ifølge Anny gikk hun til HA i 2009 og fortalte til avisens lesere om vegstandarden den gangen. Hun lurte på om Sannervegen var et lappeteppe eller veg?

– Det er fristende å nekte og betale eiendomsskatt. Flere enn meg er fortvilet og forstår ikke at vi ikke blir hørt. I flere år nå har kommunen lovet fortgang. Så kommer det et gruslass og ved neste regnvær er det like hullete. Gående må for eksempel bruke innkjørsler for å komme forbi vanndammene. Det er helt uholdbart.

– Ferdig asfalt i uke 38

Nye vann og kloakkledninger ble ført fram i Sannervegen. Deler av boligvegen er asfaltert, men den innerste delen er et vaskebrett.

HA har forelagt saken for Viggo Svendsen, assisterende leder i kommunalteknikk i Stange kommune. Han har gledelige nyheter til oppsitterne og nå ser endelig saken til å være løst.

– Innen 14 dager skal vegen være ferdig asfaltert. Det har vært mye regnvær i det siste og derfor blir det fort hullete. Arbeidet med å skifte alt av vann- og avløpsledninger på Sannerfeltet er ferdig, som spillvann-, overvann- og vannledninger. Vi hadde ledninger som var lagt under garasjer og hus. Sannerfeltet har vært en utfordring på grunn av fallproblematikk. Det er løst blant annet ved å grave ledningene ned på fire meters dyp, sier Svendsen.

Han forteller at dette betinger at grunnen må «sette seg» før asfaltering. Ellers kan det bli setningsskader.

– Ferdig asfalt står altså på planen i 2017, nærmere bestemt i uke 338. Vi er kjent med at noen er misfornøyd på feltet, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke