Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
FÅR KRITIKK: Jan Olav Nybruket (t.v.) er gruppeleder i Stange Frp. Truls Gihlemoen er leder i kommunepartiet. Nå slår det største opposisjonspartiet tilbake mot Frp-kritikken. BEGGE FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Sp mener at Frp er uforsonlig
Det har blitt full skjæring blant opposisjonspartiene i Stange. Sps Aasa Gjestvang sier hun har mistet tålmodigheten og hevder Frp gjennom nyvalgt leder legger opp til en uforsonlig tone.

Publisert: 29.des.2016 18:57
Oppdatert: 29.des.2016 19:06

– Den nye lederen i Frp, Truls Gihlemoen, uttaler seg som en overdommer. Han slår med storslegga, men sitter selv i glasshus. Nå har Frp i Stange tatt en annen rolle enn tidligere og bruker mer tid på å kritisere opposisjonspartiene enn posisjonen med Arbeiderpartiet, SV og Pensjonistpartiet. Gihlemoens kritikk er både utidig og useriøs. Før kunne vi samarbeide bra, nå blir vi ustanselig kritisert, sier Gjestvang.

Budsjettrabalder

Truls Gihlemoen uttalte i HA torsdag at opposisjonen er passiv og handlingslammet og ikke vil være med på konstruktive, politiske løsninger til beste for bygda. Gjestvang sier videre at dette er andre gang Gihlemoen serverer grove karakteristikker.

– Gihlemoen og Frp ser ut til å ha inntatt en ny rolle, hvor de skal heve seg over alle andre, sier Gjestvang og beskylder Frp for å drive useriøs budsjettbehandling.

– Hvordan skulle vi sette oss inn i 24 verbalforslag og et alternativt kommunebudsjett som Frp sendte ut kvelden før budsjettbehandlingen i kommunestyret? spør Gjestvang.

– Å komme med et budsjettforslag i siste sekund, er uhørt. Ingen hadde mulighet til å sette seg inn i papirene, sendt på mail. Selv ikke jeg rakk det. Frp var i formannskapet 23. november, men der la de ikke fram en bokstav. Å da komme i ettertid og kritisere alle oss andre som faktisk hadde gjort jobben sin, er for drøyt av herr Gihlemoen. Det er ikke slik jeg kjenner partiet hans fra før. Han uttaler seg som en overdommer for det meste, men hadde ikke selv lagt fram et budsjettforslag innenfor de fristene som gjelder. Vi kan godt være uenige om Tingvold, men det er annen sak.

Ap-reaksjoner

Gruppeleder i Ap, Bjarne H. Christiansen, sier at 60 verbalforslag vitner om et aktivt kommunestyre med god takhøyde.

– Spesielt veldig mange verbalforslag fra Frp kom veldig sent og ble framlagt direkte i møtet. Det er slett ikke bra hvis partiet hadde tenkt å få en ordentlig vurdering av dem. Vi i Ap, SV og PP har jobbet godt og lenge med budsjettet helt siden tidlig i oktober og presenterte dette i formannskapet 23. november. Det ser ut til at Frp har brukt mer tid på å få trykket et partiprogram/tidsskrift på glanset papir, i stedet for å bruke tida til å få sakene diskutert.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke