Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
24. sep
ENGASJERTE ELEVER: Elevrådsleder på Jønsberg videregående, Simone Hornsletten (18), liker at trafikksikkerhet har fokus på skolen. Selv holder hun på å ta førerkort og synes konkurransen til Trygg Trafikk var nyttig.BEGGE FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Norges nest beste på trafikk-sikkerhet
– Vi er helt sikre på at vi ikke har noen å miste.

Publisert: 07.des.2016 15:43
Oppdatert: 07.des.2016 15:48

Elevrådsleder Simone Hornsletten (18) på Jønsberg videregående skole vil gjøre riktige valg i trafikken. Ingen elever på skolen vil bli del av den dystre statistikken for hardt skadde og drepte i Hedmark.

Onsdag ble Simone og resten av skolens elever kåret til Norges nest beste i trafikksikkerhet. I tre uker i november deltok Jønsberg og Ringsaker som de eneste videregående skolene i Hedmark i en trafikksikkerhetskonkurranse som Trygg Trafikk arrangerte.

Skal ta lappen

Ifølge distriktsleder Marianne Mittet Solbraa i Trygg Trafikk Hedmark, var uoppmerksomhet temaet for årets konkurranse.

– Mange ulykker skjer fordi vi er uoppmerksomme i trafikken. For å vinne konkurransen sendte elevene blant annet inn bilder, svart på undersøkelser, så filmer og brukt mye tid og krefter på tematikken. Jo flere elever som engasjerte seg, desto flere poeng fikk skolen, sier Solbraa.

– Jeg holder på å ta lappen nå. Konkurransen til Trygg Trafikk var veldig lærerik og nyttig. Engasjementet til elevene på Jønsberg har vært imponerende. Jeg føler trafikksikkerhet handler mye om at vi unge ikke tar unødvendige risikoer, men følger trafikkreglene. Jønsbergelevene er kanskje blitt mer bevisste og det var flott at vi fikk være med på konkurransen. Det er nesten så vi kan snakke om en holdningsendring. Alle har vært motiverte og personlig vil jeg si at konkurransen ble en vekker, sier Simone Hornsletten, som skal ta lappen over nyttår.

Ikke kult å bruke refleks

Videoen som elevene lagde om trafikksikkerhet, høster lovord hos Trygg Trafikk ifølge Solbraa. Trygg Trafikk spanderte onsdag pizza og julebrus på skolens elever. Jønsberg var nemlig så nære ved å vinne. Solbraa retter også en stor takk til leder for trafikkprosjektet på skolen og lærer Eli Dybdal.

Margrethe Wernøe (18) fra Hamar og Gina Skarpnord (18) fra Stavsjø, er enige i at refleks kan redde liv.

– Det er så viktig å bruke refleks, men ungdom i dag synes det er skikkelig teit å bruke refleksbrikke, sier 18-åringene.

Oppfordringen fra Trygg Trafikk til Jønsberg-elevene og alle unge i hele Norge er at ved å ta riktige valg kan en unngå trafikkulykker.

– Vi ønsker ikke at dere skal bli del av ulykkesstatistikken. Trygg Trafikk fokuserer på bruk av bilbelte i buss. Refleks er en enkel livsforsikring og reduserer faren for å bli påkjørt med 85 prosent, sa Solbraa til Jønsberg-elevene.

– Det er de unge som er den mest ulykkesutsatte gruppen og vi appellerer til å ta ansvar for eget liv. Målet er å redusere den dystre statistikken, sier lederen i Trygg Trafikk.

Ekstrapremien til Jønsberg er kule traktor-reflekser.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat