hacklink
buy instagram followers
19. sep
«NYBYGGET»: Det er blitt økt trivsel ved Hoberg skole, konstaterer eiendomssjef Bjørn Lunstøeng (fra venstre), hovedverneombud i Stange kommune Monica Treseng, rektor Trond Arne Børresen, prosjektleder Ove Simensen, Dag Steinar Sofienlund, bas hos T.H. Johansen og byggeleder Richard Olsen i Sweco.
 
– Holder kulda ute med 130 nye vinduer
Til tider kunne det blåse friskt rundt rektor Trond Arne Børresen på Hoberg skole. 40 års drift hadde nemlig eldet skolebygningen.

Publisert: 06.des.2016 17:02
Oppdatert: 06.des.2016 17:20

Et av de mest krevende rehabiliteringsprosjektene i Stange ble kronet med suksess da fasadene på byggetrinn 1 fra 1976 ved kommunens største barneskole ble pusset opp. Nylig var det ferdigbefaring sammen med entreprenørselskapet T.H. Johansen & Sønner. 12,5 millioner kroner er investert i 130 nye vinduer, etterisolering, kledning og murstein. Skolen har også fått ny, moderne ledbelysning.

Står i 100 år

Eiendomssjef i Stange, Bjørn Lunstøeng, tror teglen vil stå i 100 år. Det er satt inn såkalte komposittvinduer med sinkbeslag som også har lang levetid. Kledningen er royalimpregnert panel, som trenger minimalt med vedlikehold.

Hoberg skole ble bygget for 40 år siden, og det har ikke vært utført vedlikehold på skolebygget.

Hoberg har i dag 300 elever.

– Historien til det store oppgraderingsprosjektet er en taklekkasje som medførte fuktinntrenging over vinduene. Da dette ble oppdaget, så vi umiddelbart behovet for å gjøre noe med fasadene. Dermed ble det utredet full etterisolering ettersom bygget etter hvert var blitt trekkfullt. Resultatet i dag er at vi egentlig har fått et nytt bygg, sier Lunstøeng.

Full drift under bygging

Skolen har vært i full drift under rehabiliteringen som startet 11. juli i fjor. Ifølge prosjektleder Ove Simensen var prosjektet krevende fordi undervisningen pågikk parallellt med byggearbeidet. Hele tiden har det vært fokus på sikkerhet.

– Jeg vil si det ble utvist stor smidighet fra skolen og entreprenørens side. Vi har ikke hatt uhell av noe slag, sier eiendomssjef Lunstøeng.

Rektor Børresen sier kommunens verneombud har deltatt i prosjektgruppa. Byggeplassen har vært godt gjerdet inn med skjermingsduk og sluser i nettinggjerdet har gjort det mulig for elevene å komme seg inn på skolen.

– Ved varelevering har vi alltid hatt to vakter for å sikre at ingen barn eller voksne skulle komme i sjåførens dødvinkel, sier Simensen.

Børresen sier at rehabiliteringen er viktig for elever, ansatte og foreldre og mener oppussingen betyr mye for trivselen på skolen vår. Børresen vil ikke undervurdere trivselselementet ved et flott bygg. Det er montert solavskjerming og etterisolering vil helt klart påvirke energiforbruket. Stange kommune har brukt nærmere 65 millioner på oppgradering av skolebygg i Ottestad: Hoberg og Ottestad u-skole.

Her kan du lese om planutvalgets historiske jernbanevedtak i Stange.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke