Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
TRENGER OMSORG: De eldre i Stange skal ha en god alderdom. Det er stangepolitikerne enige om. Nå får avvikssaken innen eldreomsorgen politisk etterspill.Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
 
– Innsparing svir
Politikere i Stange angrer på at helse- og sosialsektoren i kommunen har vært pålagt store innsparinger de siste årene. Nå ser de resultatet av tøffe innsparinger.

Publisert: 06.jan.2017 21:24
Oppdatert: 06.jan.2017 21:47

– Det har vært mye oppslag om underernærte eldre og vi er nødt for å gå inn i dette med dypeste alvor, sier KrF-politiker Kjell Bjørseth, som beklager sparetiltakene.

– Det kan nok være at vi må inn å se på turnusen i hjemmesykepleien for å se om vi kan få frigitt tid slik de kan sitte ned, spesielt med hjemmeboende demente, slik at de får i seg middagen. Jeg opplever at de som har besøk mer enn to ganger per dag, ofte får måltidene stablet opp på hverandre, spesielt kan lunsj og middag være for tett på hverandre, sier Bjørseth.

Han vil se på om kommunen skal inngå en avtale med frivillige organisasjoner om besøk for dem som er alene slik at de slipper å spise alene, eller se på bemanningen totalt i hjemmesykepleien.

Ordførerkontakt fredag

KrF-politikeren synes ikke sparetiltakene henger på greip. I fjor var kommunens overskudd 55 millioner kroner.

Aps gruppeleder Bjarne H. Christiansen kontaktet fredag morgen partikollega og ordfører Nils A. Røhne etter at HA skrev om tilsynsrapporten fra Fylkesmannen. Her får kommunen kritikk for uforsvarlig medikamenthåndtering og dårlig oppfølging av ernæringstilstand blant hjemmeboende.

– Det er en alvorlig sak at det ikke er gode nok rutiner for å følge opp kvalitetsarbeidet i tjenesten. Samtidig vet vi, i alle fall fra tidligere tilsyn, at det altfor ofte er mangel på dokumentasjon, men at det likevel blir levert gode tjenester til brukere og pasienter. Jeg har behov for å si at Stange, og våre dyktige folk i helsetjenesten, er kjent for å gi gode pleie- og omsorgstjenester til befolkningen i kommunen. Jeg er opptatt av at rapporten fra fylkesmannen ikke skal rokke ved dette inntrykket, men at den jo selvfølgelig må brukes til å sørge for at de hele tiden kan holdes på et veldig høyt nivå. Det er alltid mulig å bli flinkere, og det er jo det denne rapporten nå brukes til, sier Christiansen.

– Forskrekket

– Jeg har lest tilsynsrapporten nå og ble forskrekket over mangel på internkontroll og styringssystemer. Dette fører til at sårbare områder og svikt blir oversett, noe som kan føre til at de som trenger tjenestene ikke får forsvarlig hjelp. Dette er selvfølgelig helt uakseptabelt, systemer og rutiner må på plass umiddelbart, sier Aasa Gjestvang, Sp.

– Stange har mange flinke folk, problemet er at ledelsen i altfor liten grad etterspør kvalitet i tjenesten. Det blir dermed lagt et for stort ansvar på den enkelte ansatt som vil pasientene vel, sier Gjestvang.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat