Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
24. sep
 
Einar Busterud tror Ottestadlista er liv laga
Hamarordfører Einar Busterud er ikke i tvil om at Ottestadlista er liv laga. – Partiprosjektet er et spennende initiativ, men de må passe seg for å drive politikk bare for Ottestad, sier Busterud.

Publisert: 20.jun.2017 16:59
Oppdatert: 20.jun.2017 17:38

Mandag ble det kjent at Tore Ketil Stårvik vil etablere Ottestadlista før kommunevalget 2019, for å få innflytelse på stangepolitikken. Tirsdag kom det flere støtteerklæringer til listeutspillet på Facebook.

Busterud positiv

– Hvilke råd har du til Stårvik og Ottestadlista, Busterud?

– Dette er et spennende partiinitiativ. Et kommunestyre skal imidlertid håndtere saker for hele kommunen, ikke bare drive politikk for Ottestad. Det blir kanskje utfordringen. I skolesaken i Stange ser jeg at forskjellige holdninger i ulike deler av kommunen. Det er på mange tegn på at innbyggerne i Stange har ganske ulik tilhørighet, vil jeg si. Vi ser en sterk grendetenking i Stange, men jeg skal være forsiktig med å blande meg inn i stangepolitikken, sier Busterud.

Han mener Ottestadlista kan bli oppfattet som et savn i nærmiljøet og dermed få mange stemmer.

– Ottestad har jo nesten halve innbyggertallet i kommunen, sier han.

Geografiske motsetninger

Noe av nøkkelen til By- og Bygdelistas suksess i Hamar, tror Busterud ligger i at partiet har greid å bygge ned geografiske motsetningsforhold.

– Det har vi greid, ellers hadde nok ikke By og Bygdelista overlevd. Også for Ottestadlista må det handle om å ha utviklingen i hele kommunen i perspektiv. Stårvik har helt rett i at det er enklere å engasjere folk tverrpolitisk enn innen et parti.

– Hvilke muligheter har egentlig Ottestadlista til å bli maktfaktor i stangepolitikken?

– Slik jeg leser, har lista potensial til å få mange stemmer. I Hamar hare By- og bygdelista vært et kommuneutviklingsparti. Vi har gått i spissen for opprusting av infrastruktur som vann og kloakk i utkanten og kulturhus. Det var jo sterke geografiske motsetninger etter kommunesammenslåingen mellom Hamar og Vang i 1991. Vi har vært bevisst på at alle skal med og alle skal ha sitt, sier Busterud.

– By- og bygdelista er vel totalt avhengig av deg som ordfører?

– Det er ikke bare jeg som sitter i kommunestyret. Vi har mange gode navn på lista. Slik må også Ottestadlista gjøre. Navn som folk har tillit til og som viser at de duger i andre sammenhenger.

– Det står fritt fram å etablere bygdelister, men jeg tror at samfunnsutviklingen er tjent med partier som er representert på forskjellige forvaltningsnivåer og som legger et helhetlig samfunnsperspektiv til grunn.

STÅRVIKS DATTER BLIR I AP

Det sier ordfører Nils A. Røhne og poengterer at det politiske flertall og nesten alle partier i kommunestyret i de siste årene, og i det siste året, virkelig har hatt fokus på Ottestad, ved siden av et blikk for hele kommunen.

– Jeg blir i Arbeiderpartiet, sier varaordfører Trine Lise Stårvik, datteren til stifteren av Ottestad-lista, Tore Ketil Stårvik.

– Familie er en ting, politikk en annen. Utover dette har jeg ingen kommentar. Det har vært lite politisk engasjement blant innbyggerne i Ottestad. Kanskje faren min kan være med og få til det, selv om det ikke ser endelig klart ut om det blir liste, sier hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat