Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
24. sep
SVÆRT SKEPTISK: FAU-leder Gine Lindstad Sjøli vil bevare skolen.
 
– Skal kjempe for Åsbygda skole
FAU-leder Gine Lindstad Sjøli ved Åsbygda skole er veldig lei seg fordi grendeskolen er nevnt i alle forslagene unntatt 0-alternativet.

Publisert: 03.nov.2016 15:32
Oppdatert: 03.nov.2016 15:32

– Det er skuffende at rådmannen ikke har tillit til Åsbygda som selvstendig skole. Vi er vel egentlig lykkelig som liten, sier Sjøli.

FAU-lederen sier foreldrene vil mobilisere i høringsprosessen og vise tydelig hvilke konsekvenser en nedleggelse får. – Når jeg leser rådmannens høringsdokument, er det overraskende at rapporten til Telemarksforskning nærmest legges til side. Det er også overraskende at Stange kommune skal bruke 300 millioner på skolestruktur. Telemarksforsking konkluderte med at innsparingseffekten ved å slå sammen stangeskoler ikke er særlig stor, sier Bjørnstad.

Hun viser til at Åsbygda i fjor var best i Stange på nasjonale prøver i matematikk.

– Må du være stor for å være god? spør vi her i skolekretsen.

Ordfører Nils A. Røhne sier det er lagt opp et omfattende løp for skolediskusjonen.

– Det kan ikke være riktig å konkludere like etter at utredningen til rådmannen er lagt fram. Vi har høring fram til 10. februar, sier Røhne.

Telemarksforsking konkluderer med at flere forhold tilsier at Breidablikk skole på Ilseng drives videre. Skolen er arealeffektiv, har forholdsvis få elever som trenger skoleskyss. Når elevtallet på Ottestad u-skole blir så stort at den kan ha fire klasser på trinnet kan Breidablikk gi u-skoletilbud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat