hacklink
buy instagram followers
19. sep
Setergrend: Her blir store furuer felt på setergrenda på Domkirkeodden. Hit kan Migrasjonsmuseet bli flyttet. FOTO: JENS ERIK JENSRUD
 
– Skaper identitet
Styreleder Nils A. Røhne sier det er sterke argumenter for å ta vare på miljøet rundt Migrasjonsmuseet.

Publisert: 08.mai.2017 16:43
Oppdatert: 08.mai.2017 16:43

– Her er det lagt ned en formidabel innsats, både profesjonell og frivillig for å bygge opp museet. Å flytte museet blir klart et følelsesmessig spørsmål, sier han.

– Vil du kategorisk avvise å samle museumskreftene på Hedmarken i Hamar, Røhne?

– En samling på Domkirkeodden er selvsagt en spennende tanke og kan kanskje øke besøkstallet betraktelig. Samtidig er Migrasjonsmuseet en institusjon i Ottestad som er godt innarbeidet.

Styret i Migrasjonsmuseet har fått orientering om saken og forslaget ble mottatt med blandede følelser. Friluftsmuseet i Ottestad består av sju bygg som viser livet til de norske nybyggerne i den amerikanske Midtvesten fra 1870–1920. Utvandrermuseets Venner og Sons of Norway er noen av Migrasjonsmuseets trofate beidsarbeidspartnere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke