Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
UTÅLMODIG: Toget går nå. NHO vil ha både dobbeltsporet og nye E6 ferdigstilt så fort som mulig. Her er regiondirektør Åge Skinstad sammen med NHO-direktør Kristin Skogen Lund og Tore Hagebakken i Oppland Ap på togtur for å foreslå å tjuvstarte dobbeltsporutbyggingen i Ringsaker. Nå vil næringslivet ta samme snarvegen med E6.FOTO: Christian E. Bergheim
 
NHO-sjefen vil ikke ha forsinkelser med E6-utbyggingen
NHO-sjefen i Innlandet, Åge Skinstad, vil ikke ha forsinkelser på E6-utbyggingen. NHO vil ha byggestart i Moelv hvis det blir kladdeføre for Uthuskrysset.

Publisert: 31.mar.2017 06:24
Oppdatert: 31.mar.2017 07:45

Planutvalgets vedtak i Stange har vekket tunge næringslivsaktører, som gir til kjenne at de er skikkelig utålmodige i å starte E6-utbyggingen fra Kolomoen.

Karl Olav Nordengen, regiondirektør for Evry i Innlandet, er redd forsinkelser fører til at E6-midlene vil lekke til andre regioner. Nordengen som også er styreleder i Vikinglauget, sier videre at E6-utbyggingen til fire felt er for viktig til å tillate forsinkelser.

Medlemmene gir klare meldinger om at det må bli fortgang i saken.

Kamp om vegmidler

– Jeg har respekt for at politiske prosesser skal gjøres ordentlig og at demokratiet selvsagt må bli hørt, men jeg vil på vegne av næringslivet påpeke viktigheten av at E6-utbyggingen haster og at vi ikke har tid til å vente. Vi må være klar over at det er andre som står i kø for å få midler til utbygging. Dersom vi ikke blir enige nå, er jeg redd for at vi blir prioritert bort. Her gjelder det å ikke være naive, sier Nordengen.

Evry-toppen sier E6 er en sak næringslivet er svært opptatt av. Hovedfartsåren betyr mye for verdiskapningen i hele Innlandet. Evry har også kontor på Gjøvik. Greier ikke Innlandet å komme i gang med E6, er mange nok infrastrukturutfordringer fra Gjøvik og sørover og ta tak i.

– Det vil bestandig være noen som er ute etter midlene som er bevilget. Vi må løfte blikket og tenke helhet for hele regionen. Vegbygging haster, sier Nordengen.

Ikke tid til utsettelser

Regiondirektør Skinstad i NHO Innlandet, er også tydelig på at det ikke er tid til utsettelser.

– Flere sentrale aktører fra næringslivet i regionen har reagert på en mulig utsettelse. Signalene fra bedriftene er entydige: Vi ser store muligheter i Innlandet, men må gripe disse og da har vi ikke tid til utsettelser, sier Skinstad.

NHO kjemper for å få firefelts E6 til Otta. NHO Innlandet har 2.065 medlemsbedrifter, 65 prosent har under 10 ansatte.

– Jo mindre bedriften er, desto mer opptatt er de av veg framfor jernbane. Samferdsel er viktig og veg står øverst. E6 er den viktigste vegen gjennom Hedmark og Oppland. E6 har en nasjonal betydning og viktig for Vestland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, Trøndelag og som ferdselsåre til Nord-Norge. Nå haster det med E6-utbygging, vi trenger den gode vegen for både transport i Innlandet og inn og ut av regionen. Gjennomgangstrafikk gir muligheter for Innlandet, sier han

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke