Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
ORDKRIG: Erik Ringnes sier han håper fornuften seirer i Ap, men ordfører Nils A. Røhne svarer at hans parti har funnet en god skoleløsning. Her er også Arild Olsen, Aasa Gjestvang og Kirsti Berge. FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Ringnes refser flertallet for å ødelegge for framtidsskolen
Venstre i Stange taper i skolesaken, men Erik Ringnes er sterkt kritisk til flertallets standpunkt. Å beholde alle barneskolene er en tapt mulighet til å få framtidsskolen, sier partiets eneste folkevalgte i Stange.

Publisert: 14.mar.2017 15:51
Oppdatert: 14.mar.2017 16:14

– Jeg er skuffet fordi vi nå gir fra oss muligheten til å få en skolefaglig utvikling, sier Ringnes videre.

Dersom kommunestyret vedtar skolestrukturen slik det nå ligger an til, frykter venstrerepresentanten også konsekvenser for Tangen-samfunnet og jernbanen.

SVIKTER Tangen tettsted

– Nå ser Tangen skole ut til å miste muligheten for en opprusting og økt elevtall. Dermed forsvinner det som skulle være katalysatoren på Tangen som tettsted og Bane Nors bygging av Tangen stasjon. Jeg er ikke sikker på om et knutepunkt rundt nye Tangen stasjon som togstopp blir så attraktivt uten et sterkere tettsted. Vi satser ikke på Tangen ved å videreføre en fådelt skole, sier Ringnes.

PROBLEMATISK FOR OTTESTAD

Ringnes hevder det er skuffende at ordføreren som har vært negativ til fådelte skoler, støtter ønsket om å opprettholde alle ni barneskoler.

– Det er kritikkverdig og problematisk at han ikke står fast ved det og bruker sin sterke posisjon og klokskap til å vise lederskap. Dette er mine og Venstres synspunkter.

– Befolkningen i Ottestad har advart mot at de store og kostnadseffektive skolene i Ottestad som også har best skoleresultater, skal brukes som salderingspost for å finansiere de små skolene i andre deler av kommunen. Særlig sett i lys av at 80 prosent av befolkningsveksten er i Ottestad. For det å beholde alle ni barneskolene betyr at vi fortatt bruker unødvendige mye penger på bygninger, sier Ringnes.

– Kjemperegning

Kirsti Berge peker på at kommunen sitter igjen med en regning på flere hundre millioner kroner for å ruste opp byggene.

– Jeg er veldig skuffet. Da skolen på Helgøya ble nedlagt spådde skeptikerne at stedet skulle bli avfolket. Der har det vært vekst. Skolenes kjernevirksomhet er elevenes læring, sier Høyres gruppeleder.

Ringnes sier Venstre ikke er imot Espa eller Åsbygda, men for et godt skoletilbud. Det må man skille i skoledebatten. Han forstår at skolesaker har stor sprengkraft og mobiliserer.

Ordfører Nils A. Røhne er sikker på at Ap har funnet en skoleløsning som er levedyktig i mange år framover.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat