15. sep
ENGASJERT: Kommunalsjef Liv Ingrid Vasaasen (f.v.), barnehageeierne Ragnhild Finden og Live Brovold Sveum samt virksomhetsleder for barnehager Sigrid E.S. Håkonsen.
 
– Usikker økonomi
Aps gruppe i driftsutvalget stemte mot å si ja til barnehageutvidelser.

Publisert: 02.mai.2017 21:39
Oppdatert: 02.mai.2017 21:39

Leder i driftsutvalget, Arnfinn Standerholen, begrunner dette med at det er stor økonomisk usikkerhet.

– Vårt standpunkt har å gjøre med økonomi. Overkapasitet koster. Ledige plasser betyr heller ikke automatisk reduksjon i bemanning. Selv om driftsutvalget inngikk et kompromiss om et lavere tall enn Kausvol og Steinerbarnehagen opprinnelig søkte om, kunne vi ikke støtte forslaget. Dessuten har jo kommunen selv vedtatt en stor utbygging av en seks avdelings barnehage i Ottestad. I 2015 vedtok kommunestyret en prioriteringsliste for utbygging av barnehager. Dette er ment å gi forutsigbarhet, sier Standerholen.

Nå gjenstår det å se hva formannskapet gjør med driftsutvalgets flertallsvedtak. Om en uke skal søknadene fra de private barnehagene sluttbehandles.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke