Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
I TENKEBOKSEN: Aasa Gjestvang, gruppeleder Senterpartiet, etterlyser økt satsing på Espa. – Jeg har lenge forsøkt å få flertall for billige tomter på Espa for å øke elevtallet på skolen, sier hun. Partiet har ikke tatt standpunkt i skolesaken og denne uka skal styret møtes. FOTO: ARNT OLAV VELTEN
 
– Vi har ikke gitt nok gass på Espa
Aasa Gjestvang, lederen i det største opposisjonspartiet i Stange, sier nedleggingsspøkelset som henger over skolen gjør bygdeutvikling og vekst vanskelig.

Publisert: 07.nov.2016 06:24
Oppdatert: 07.nov.2016 06:30

– Høringsdokumentet er dramatisk ut for dem som blir involvert. Jeg har fremmet forslag flere ganger å gjøre som andre kommuner, nemlig å legge ut billige tomter på Espa. Dette fungerer andre steder og ville vært et godt virkemiddel for utviklingen av bygda. Jeg synes det er liten vilje til å gjøre noe, sier Gjestvang.

Sp-lederen mener den nybygde skolen på Espa er viktig for lokalsamfunnet.

– Etter at skolen sto ferdig har vi hatt mange år på å gjøre noe, men vi må ta ansvaret selv. Kommunen har ikke gjort nok, sier Gjestvang.

Kommunepolitiker Terje Vestheim, Ap, sier han er opptatt av skolestrukturen, men presiserer at han ikke har konkludert ennå.

LES: Foreslår å legge ned fem skoler

– Jeg er opptatt av landsbygda i sin helhet i Stange og imøteser arealplanarbeidet som skal være ferdig 2018. Min offisielle mening er først klar når jeg har gått noen runder med meg selv og andre. Samtidig er jeg opptatt av skolenes sentrum i grendene. Vi er engasjerte politikere. Det er flott. Jeg er opptatt av at skolestrukturarbeidet blir en sak for kommunestyret som helhet, sier Vestheim.

LES: Folk på Espa fortviler

Ny barneskole

I anbefalingen foreslår rådmannen å legge ned fem skoler og opprette en ny barneskole i Romedal som består av Solvin, Åsbygda og Breidablikk. Vallset opprettholdes som egen barneskole. Det er en forutsetning at dagens ungdomsskole i Romedal skal brukes til barneskole, som et kraftfullt læringssenter og kompetansebase.

Rådmannens vurderinger er grunnlaget for videre politisk behandling. Rådmannen skal ikke vurdere høringsinnspillene, men legge fram disse for videre politisk behandling.

Skoledebatten i Stange har vært en lang sak. Det første utredningsarbeidet startet i 2012. Telemarksrapporten danner grunnlaget for rådmannens anbefaling. Telemarksforsking ble brukt som et uavhengig fagmiljø for å gi kommunen felles faktagrunnlag. Det ble arrangert kretsvise folkemøter. Politikerne ba om en gjennomgang av skolestrukturen.

Dersom kommunestyret ikke vil gå inn for den anbefalte løsningen, er rådmann Stein Erik Thorud i tvil om det bør gjøres andre grep og endringer i stangeskolen utover nedlegging av Espa.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat