Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
UNDER PRESS: – Vi ser at helse- og omsorgstjenestene er under press i mange kommuner. Det er avgjørende at kommunen selv sørger for at omstilling i denne sektoren gjennomføres på en måte som ikke forringes, sier Pasient- og brukerombudet for Hedmark og Oppland Tom Østhagen.
 
– Vi jobber for eldre
Pasientombud Tom Østhagen er skeptisk til forslaget om et eget kommunalt eldreombud i Stange. Ordfører Nils A. Røhne synes det blir krevende å opprette stillinger med utgangspunkt i avviksmeldinger.

Publisert: 10.jan.2017 20:21
Oppdatert: 10.jan.2017 20:26

Det var Stange Frp som lanserte et eldreombud under budsjettbehandlingen før jul. Så kom Fylkesmannens rapport som rapporterte avvik innen kommunens legemiddelhåndtering og matoppfølging i hjemmetjenesten. Da lanserte Frp forslaget på ny.

Ordfører Røhne sier han er stolt over at kommunen unngår nedskjæringer i 2017. Samtidig framhever han at den nye stillingen sykehjemsoverlege skal håndtere og følge opp eldrepasienter bedre.

– Det er første gang Stange får en sykehjemsoverlege. Det er jeg veldig glad for, sier Røhne.

ombudet ønsker fokus

Ifølge Pasient- og brukerombud i Hedmark og Oppland, Tom Østhagen, opplever etaten at ombudets tjenester ikke er godt nok – kjent i befolkningen rundt i kommunene.

Les også: - Jeg kjemper mot vindmøller

– Vår oppgave er å arbeide for pasienter og brukeres interesser, behov og rettssikkerhet overfor både den kommunale helse- og omsorgstjenesten samt spesialisthelsetjenesten. Et av de områdene vi mottar flest henvendelser om er sykehjem, både om manglende tildeling av institusjonsplass eller innholdet i tjenestene i sykehjem eller tjenester knyttet til omsorgsbolig eller hjemmetjenester.

Les også: Angrer på sparing i Stange

– I tillegg skal vi arbeide for å bedre kvaliteten på tjenestene. Eldre mennesker som opplever at de ikke får de tjenestene de har behov for eller på annen måte trenger bistand til å ivareta sine interesser, er omfattet av dette.

– Pasient- og brukerombudet i Hedmark og Oppland mottar årlig en rekke henvendelser fra pasienter, brukere og pårørende som ikke er tilfreds med kommunale tjenester, sier Østhagen.

Bruk dagens ordning

Pasientombud Østhagen mener det er viktigere å ta i bruk og styrke de ordninger som allerede er etablert for å bistå pasienter og brukere, både pasient- og brukerombudet samt samt fylkesmannen som er klageinstans og som også har veiledningsplikt.

– Et eget kommunalt eldreombud vil medføre økt oppsmuldring og forvirring om hvem som skal gjøre hva. Viktigst er likevel at politikere og administrasjon er seg sitt ansvar bevisst, nemlig å sikre nødvendige og forsvarlige helse- og omsorgstjenester til innbyggere inkludert de eldre. Tjenestene til eldre må styrkes slik at individuelle behov og verdighet i tjenestene opprettholdes.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke