Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
TRODDE IKKE DET VAR MULIG: De hadde ikke trodd at kunstgressprosjektet kunne bli mulig så raskt. Fra venstre: Anleggsleder Bjarne Kise, Mari B. Nordtun, daglig leder i Ottestad Idrettslag og styreleder Torfinn Kringlebotn. Nå skal klubben selge baneandeler til private og bedrifter, samle inn gaver og selge sponsorelementer. BEGGE FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
11 mål kunstgress blir tidenes 100-års gave
Ottestad idrettslag skal teppelegge 11.000 kvadratmeter med kunstgress. Gigantprosjektet er beregnet å koste 13 millioner kroner og blir den store jubileumsgaven til lagets 100-årsjubileum 28. mai 2018.

Publisert: 26.mai.2017 20:46
Oppdatert: 26.mai.2017 20:54

Søndag 28. mai er dagen for kick-off til jubileet, sier styreleder Torfinn Kringlebotn.

Ottestad Idrettspark er klubbens sjel og samlingspunkt for 1.400 medlemmer. Breddeklubben satser.

Denne dagen på Ottestad ILs 99-årsdag, sparker styret i gang Aksjon Kunstgress i Ottestad. Målet er å bygge to nye kunstgressbaner i idrettsparken. Disse skal være klare til 100-årsjubileet om ett år, ifølge Mari B. Nordtun, daglig leder og anleggsleder Bjarne Kise.

1,5 millioner kroner

Det store kunstgressprosjektet i Ottestad er nesten fullfinansiert, men det mangler 1,5 millioner kroner. Derfor henvender styret seg til medlemmer og støttespillere og ber alle om å brette opp ermene.

Ottestad IL har fått tilsagn på spillemidler og tilskudd fra kommunen. Det kommunale tilskuddet et på 3,750 millioner kroner, 500.000 kroner for 11-er banen fra Sparebank1 Østlandet og 750.000 kroner fra Stange og Romedal Brannkasse er gitt i tilskudd til to kunstgressbaner.

Det skal legges kunstgress både på hovedbanen og barnefotball-feltet. Med kunstgress blir det mulig å holde banene åpen gjennom hele fotballsesongen. En slitesterk matte tåler dessuten både skiløyper og annen bruk om vinteren, sier ildsjelene.

Forventer økning

– Hovedmotivasjonen for kunstgress er at vi kan øke bruksfrekvensen på sju dekar som 11-er bana er, fra fem til 50 timer per uke. Gressbanen tåler rett og slett ikke så mye. Vi har ikke råd til å la 7.000 kvadrat ligger ubrukt mange timer når vi har 650 medlemmer i fotballgruppa i Ottestad. Vi har 53 lag som og må bruke arealene vi har bedre. Ottestad IL er den femte største fotballklubben i Hedmark, sier Kringlebotn.

– I kampsesongen har det vært vanskelig å avvikle både treninger og kamper. Banefordelingen blir komplisert. Det er stor vekst og vi forventer ytterligere befolkningsøkning i Ottestad neste 20 år, sier Nordtun.

Løpebane med fire felt

Dugnadsarbeidet som skal gjøres i klubben er spennende. Det nye fotballanlegget vil få en 100 meters løpebane med fire felt. Det er den samme løsningen som finnes på Lillehammer, på fotballbanen ved Håkons Hall.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke