Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
FANT IKKE NÆRINGSSJEF: Kommunalsjef Frode Haugan prøver en gang til å finne næringssjef i Stange. – Vi ønsker søkere med god erfaring fra næringlivet, sier Haugan.
 
14 var ikke nok
Ledelsen i Stange kommune var ikke fornøyd med de 14 søkerne som meldte seg til nyopprettet stilling som næringssjef. Nå ønsker kommunalsjef Frode Haugan seg et bredere utvalg.

Publisert: 14.mai.2017 09:15
Oppdatert: 14.mai.2017 09:19

Ved søknadsfristens utløp i slutten av april hadde hadde fem kvinner og ni menn i alderen 34 til 57 år søkt næringsjefsstillingen i Stange kommune. Ingen utkrystalliserte seg og nå starter prosessen forfra.

Mistet et halvt år

Opprinnelig skulle den nye næringssjefen vært på plass i juni.

Administrerende direktør Oddbjørn Maurdalen ved Furnes jernstøperi og medlem i Stange Næringsråd utelukker ikke at utsettelsen gjør at man mister et halvt år.

– Har du noen forklaring på at søkergrunnlaget er tynt, Maurdalen?

– Stillingen burde være attraktiv fordi næringssjefen får være med og videreutvikle næringslivet i en kommune i vekst med 20.000 innbyggere. Det er nå toget går, føler jeg. Næringsrådet trenger næringssjefen å spille på lag med.

– Har Stange Næringsråd deltatt i tilsettingen av næringssjef?

– Nei, men min personlige mening er at næringsrådet burde ha vært involvert i ansettelsesprosessen. Jeg mener også at en næringssjef bør rapportere til toppleddet i kommunen, altså rådmannen. Dette står i jobbannonsen, altså at næringssjefen rapporterer til kommunens ledelse. Det er er bra, sier Maurdalen.

Jobbe tett med næringsråd

I utlysingsteksten heter det at næringssjefen selv kan forme stillingen ettersom den er nyopprettet.

«Vegen blir til mens vi går. Du vil jobbe tett med næringsrådet, som består av politikere og representanter for lokale bedrifter i Stange. Næringssjefen vil også være kommunens kontaktperson i regionalt næringssamarbeide», heter det i stillingsannonsen. Søknadsfristen er 31. mai. Kommunen vektlegger at den nye næringssjefen skal ha lokalt engasjement og brenner for å tilrettelegge for nyetableringer og videreutvikling av næringsliv.

«Du tør å tenke høyt og vidt, og har evne til å trekke ut essensen til gjennomførbare prosjekter», går det fram av teksten.

Kommunalsjef Haugan sier kommunen har annonsert litt for smalt med for korte frister.

– Vi vurderer at utvalget søkere ble for smalt i forhold til hvor viktig stillingen er. Det er store forventninger til stillingen både fra næringslivet i Stange, politisk nivå og administrasjonen. Vi bygger opp næringssatsingen nå.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke