15. sep
HELE ESPA MOBILISERTE: Skolestruktur var et hett tema i vinter. Bildet er fra folkemøtet på Espa skole der mange har kjempet mot nedleggelse av skolen. FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
483 prosent vekst i Espa Arbeiderforening
Stange Arbeiderparti har opplevd en medlemsøkning uten sidetykke i partiets historie. Espa Arbeiderforening alene har hatt en vekst på 87. Det lille arbeiderlaget som hadde 18 medlemmer før jul er ikke lite lenger.

Publisert: 04.apr.2017 06:27
Oppdatert: 04.apr.2017 06:36

Leder i Espa Arbeiderforening, Ole Kåre Jensen er imponert og synes det er nesten vanskelig å fatte at arbeiderlaget i bygda har en medlemsøkning på 483 prosent.

Skolesaken engasjerer

Foranledningen for rekordinnmeldingene er, ifølge Jensen, skolesaken. Bygdefolket opplevde trusselen om skolenedleggelse så sterkt at de ønsket å være med på den politiske beslutningen.

Men Jensen frykter ikke at folk hopper av nå som skolen ble reddet av kommunestyret, og kampen ble kronet med hell.

– Det har jeg ingen grunn til å tro. Flere har uttrykt ønske om at de ønske rå fortsette det politiske arbeidet i laget, svarer Jensen.

Espa Arbeiderlag har altså økt fra 18 til 105 medlemmer. Lokallaget fikk 87 innmeldinger. Per dags dato har seks innmeldte ikke betalt medlemskontingenten ennå. 81 har betalt og dermed er status 99 betalende medlemmer så langt.

Slåss for lokalsamfunnet

Leder i Stange Arbeiderparti, Grethe Mikaelsen, er overveldet over Aps framgang i Stange. I dag har Stange Ap 511 medlemmer som har betalt medlemskontingent. Totalt har medlemstallet økt med 92 hittil i 2017.

– Det er gledelig å se at folk vil slåss for lokalsamfunnet sitt. Denne framgangen er veldig moro. Folk i Stange har tillit til Stange Ap og de føler at Ap ville hjelpe dem i slaget om skolestrukturen.

Arrangerer møte

Mikaelsen oppsummerer framgangen i medlemsmassen i tre punkter. Innbyggerne er interessert i samfunn, politikk og nærmiljø.

– 4. mai ønsker vi våre nye medlemmer velkommen til et motivasjonsmøte for å bli bedre kjent. Hele organisasjonen er blitt vitaminisert og vi ønsker å bli enda mer samkjørte på grasrota. Alle arbeiderlagene opplever for tida medlemsøkning.

Leder i Stange og Romedal Arbeiderlag, Kjell Arne Johnsrud, sier at levende grender er helt avgjørende for framtida i Stange. Ap er garantisten for dette og mange ser også fram mot valget, sier Johnsrud.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke