Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
FORSVARER FÅDELTE SKOLER: Leder i Espa Arbeiderforening, Ole Kåre Jensen, frykter lokalsamfunn uten skoler blir mindre attraktive for barnefamilier. Espa er et vekstområde tett på nye E6 og store utbyggingsområder og hyttefelt.FOO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Ole alene mot partiet i skole-saken
Da Stange Arbeiderpartis skolestrukturutvalg la fram sin innstilling nylig, var lederen av Espa Arbeiderforening, Ole Kåre Jensen alene om å kjempe for grendeskolene. Han tror ikke kampen er over.

Publisert: 22.feb.2017 20:19
Oppdatert: 23.feb.2017 05:13

Skolesaken i Stange opptar mye tid, men eieren av kranbedriften W-Mek på Vensvangen, brenner for å bevare fådelte grendeskoler.

– Arbeidsgruppa i Stange Ap la fram sitt høringsdokument 15. februar. Flertallet vil slå sammen Espa skole med Tangen og legge ned Åsbygda og Solvin og lage en skole for elevene herfra. Jeg er ikke i tvil. Stange må beholde grendeskolene som i dag, sier Jensen.

Faglig forsvarlig

– Gruppa har i sitt arbeid hele tiden vært sterkt fokusert på kvalitet i skolen. Jeg ser ikke at det er nødvendig å legge ned en skole kun fordi den er fådelt, så lenge kvalitet på både læring og miljø er ivaretatt. Derfor må fådelte skoler kunne bestå. Etter å ha lest og lyttet til innspill fra de berørte FAU-er er jeg trygg på dette standpunktet, sier Jensen videre.

Utvalget konkluderer enstemmig med at Stange ungdomsskole og Romedal ungdomsskole slås sammen og lokaliseres til Stangebyen. Dette kan Jensen støtte.

Skolestrukturutvalget i Stange Ap har bestått av Jan Yngve Olsen, Ilseng, Ole Kåre Jensen, Espa, Eva Lukassen, Vallset, Eva Stårvik, Ottestad og Mette Strøm Brenna, Stange (sekretær). Tidligere rektor ved Stange videregående skole Truls Wadd (uavhengig valgt), har vært arbeidsgruppas leder.

Distriktenes talsmann

Ole Kåre Jensen vil kjempe for at bosettingen i grendesamfunnene i Stange bevares. Elevtallsutviklingen er positiv både på Espa og i Åsbygda og Jensen sier konsekvensene av endret skolestruktur vil slå uheldig ut. Telemarksforskning slår fast at det neppe vil være positivt for et lokalsamfunn at skolen legges ned og elevene flyttes til nabobygda eller et tettsted lenger unna.

– Det er kinkig å spare inn noen få millioner kroner ved å legge ned grendeskoler, når vi samtidig leser om at kommunens overskudd i 2016 var over 64 millioner kroner. På Espa har vi en helt ny skole bygget for statlige midler. I denne debatten om skolestruktur bør vi vurdere kvalitet framfor økonomi i skolesystemet vårt, sier Jensen.

Skolens betydning i grendesamfunnet kan ikke vektlegges på bekostning av elevenes læringsmiljø og læringsutbytte, hevder flertallet i arbeidsutvalget. Det er Jensen uenig i.

– Små grendeskoler er også pedagogisk gode og kan vise til gode skoleresultater, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke