15. sep
TALENTER: Ingri Langtjernet (t.v.) og Bodil Vestli er Stavis-elever som er utvalgt til å delta i «På tå hev»-prosjektet. De har jobbet knallhardt og får lønn for strevet. I snitt trener de 24,5 time per uke og er rene sportsutøvere. Ved siden av må de skjøtte fagene for studiekompetanse.
 
Balletteventyr
Ingri og Bodil mottar oss med et perfekt håndtrykk. De veltrente elevene ved danselinja på Stange videregående holder på med dansing 24,5 timer i uka. Nå har 18-åringene kvalifisert seg til et lite balletteventyr i Operaen.

Publisert: 10.des.2016 08:31
Oppdatert: 10.des.2016 08:35

Det kan nesten se ut som de har danset ballett hele livet, men danseinteressen tok første virkelig av da Ingri Langtjernet (18) fra Folldal og Bodil Vestli (18) fra Elverum startet på danselinja ved Stange videregående skole (STAVIS). De flyttet på hybel i Hamar, innså at de måtte være hardtarbeidende og strukturert. Nå har de fått lønn for strevet.

På audition

Den Norske Opera & Ballett gjennomfører «På tå hev», et nasjonalt prosjekt som gir landets ungdom mulighet til å debutere på scenen i operaen. Danseelevene ble plukket ut gjennom auditionrunder på videregående skoler i Norge. Fra Stange videregående ble Bodil og Ingri plukket ut blant 30 danseelever fra første til tredje klasse. Dansetalentene gleder seg stort til å tilbringe kommende uke ved Nasjonalballetten. I lengre tid har de nemlig hatt profesjonell koreograf som veileder. Dansegleden blomstrer på Stange videregående, ifølge |avdelingsleder ved musikk, drama og dans, Ingrunn Bekkevoll Tarebø.

Energi

De to danserne er kjempestolte over å ha passert det trange nåløyet. De sier dans handler om å bruke hode og kroppen.

– Dans krever hardt, disiplinert arbeid der man må strukturere hverdagen, sier Ingri.

– Mye hardt arbeid for å prestere, vi må sette høye krav til oss selv. Dansemiljøet på STAVIS og det sosiale fellesskapet er kjempebra, legger Bodil til.

Ingri forteller at de har vært 20 ungdommer som har møttes i Oslo. Ballettdanseren Kristian Alm, som nå spiller i Nøtteknekkeren, er stangejentenes mentor.– Da jeg startet på danselinja, hadde jeg liten erfaring, sier Bodil, som nok ikke hadde drømt om en slik ballettreise hun er med på.– Tenk å få danse Operaen to ganger, i selve flaggskipet i Norge. Det er stort, sier Ingri.Tarebø sier de to danserne utvilsomt er gode ambassadører for regionen og danselinja på skolen. – Dette er helt fantastisk. Nivået på danselinja og arbeidet som gjennomføres i løpet av skoleårene på Stange legger til rette for at danseelevene kan ende opp i Operaen i et prosjekt som « På tå hev», sier hun.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke