20. aug
ALT I ETT: Skisseforslaget til ny svømmehall ved Ottestadhallen, alternativ C3. Svømmehallen er tegnet inn like ved ungdomsskolen.
SKISSE: Anderssen + Fremming AS / Norconsult
 
Bassengdrøm i Ottestad kan omsider bli virkelighet
En flunkende ny svømmehall i tilknytning til Ottestadhallen og Ottestad ungdomsskole ble onsdag vedtatt utredet av formannskapet.

Publisert: 29.nov.2017 19:35
Oppdatert: 29.nov.2017 19:39

Beboerne i Ottestad kan ikke regne med å få lavere eiendomsskatt, slik Sp og Bygdelista foreslo i sitt alternative budsjett. Dette forslaget falt mot to stemmer.

Et nytt bydelsbasseng i Ottestad kan imidlertid bli tidenes nyårspresang til innbyggerne. Overraskende vedtok et enstemmig formannskap å starte bassengprosessen, til tross for at rådmannen innstilte blankt nei til folkebad i Ottestad.

Flere politikere likte imidlertid ikke folkebadbegrepet på grunn av at Stanges befolkning i dag har Ankerskogen, Norges flotteste svømmeanlegg. Ingen ønsker et konkurrerende anlegg i Stange.

Samle to basseng

De to nåværende svømmebassengene på Ottestad ungdomsskole (bygget 1970) og Åkershagan-bassenget fra 1982, har rehabiliteringsbehov på cirka 50 millioner kroner. Dette kan altså politikerne tenke seg å putte i et nybygg.

Høyres Kirsti Berge foreslo et nytt folkebad, men SVs Helge Bjørnsen var skeptisk til å gå videre med en folkebaddel fordi et slikt anlegg vil få en driftsutgift som er vanskelig å forsvare. Derfor ble et forslag fra Bjørnsen om å sende saken til rådmannen for en nærmere vurdering enstemmig vedtatt.

Det er bred politisk enighet om at et nytt basseng må ha skole-, breddeidrett-, terapi- og opplæringsfunksjoner.

Sivilarkitektene Anderssen + Fremming samt Norconsult har nettopp levert sin utredning om svømmehall i Ottestad. 97 millioner kroner er en av kalkylene for prosjektet. Bassengsaken i Ottestad skal opp igjen til politisk behandling i formannskapet på nyåret.

Unge, eldre og kultur

Fellesforslaget fra Ap, Pensjonistpartiet og SV ble vedtatt mot Høyres og Venstres stemme. Gruppeleder i Ap, Bjarne Højsgaard Christiansen sier at for andre året på rad er unge og vanskeligstilte prioritert. Partiene øker rammen med 5,3 millioner. For å gi bedre tjenester til hjemmeboende påplusses budsjettet med tre millioner kroner slik at den samlede styrkingen i neste års budsjett bli seks millioner. Det tilsvarer seks til åtte nye årsverk.

Barnevernet styrkes med 750.000 kroner for å redusere fristbrudd, krisesenteret på Hedmarken får 105.000 som er Stanges andel til en ny stilling. Et treårig prosjekt innen flyktningtjenesten/Nav skal også omfatte innbyggere og brukere uten introduksjonsprogram. 750.000 er øremerket prosjektet.

– Vi bruker nå ekstra penger på innbyggere i Stange som er særlig utsatt. Unger i en vanskelig livssituasjon og eldre/hjemmeboende. De er budsjettvinnerne, sier Christiansen.

Ordfører Nils A Røhne er svært glad for at de tre samarbeidspartiene Ap, SV og PP kan gjennomføre en offensiv politikk for å styrke den historiske kulturarven. 15 millioner kroner skal brukes for å skape identitet og rom for møteplasser i offentlige institusjoner.

De fem historiske kulturbyggene er Fredheim på Tangen som får 2,2 millioner. 12,8 millioner fordeles mellom det gamle kommunehuset Sole, Kjonerud i Ottestad, Tallholen i Romedal og Mostu skole på Strandlykkja.

Gratis skoletur kommer som verbalforslag i kommunestyret.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SKADET: Her ses karet på det 47 år gamle bassenget på Ottestad u-skole. Rusten betong og vannskade.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke