hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Bønder mot Bane Nor
Jordvernalliansen i Hedmark roser Stange kommune og Fylkesmannen i Hedmark for å kreve at etterbruk av gammel jernbane skal avklares før reguleringsplaner for traseen kan godkjennes.

Publisert: 25.jan.2017 17:55
Oppdatert: 25.jan.2017 17:55

Lars Opsal jr. er talsperson i Jordvernalliansen i Hedmark og nestleder i Hedmark Bondelag. Han sier jordvern er svært viktig.

– Det er bra at Jernbaneverket tok grep og hevet traseen i Ottestad for å unngå omlegging av Brenneribekken, vil spare mye dyrket mark, sier han.

– Etterbruksavklaringene er svært viktig i forhold til at Jernbaneverket tydelig forplikter seg i dette arbeidet, slik at en unngår at gammel jernbane blir liggende igjen som et sår gjennom jordbrukslandskapet. Den nye jernbanen tar store jordbruksarealer, og stykker opp jordbruksareal i drift. Det blir mulig å dyrke opp nye arealer og knytte sammen tidligere oppdelt jord, sier Opsal.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke