15. sep
MILJØVENNLIG: Sissel Sivertsen, daglig leder Ottestad Frivilligsentral har fått støtteerklæringer på Facebook etter at det ble kjent at Bruk Omatt nedlegger driften 30. juni. FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Bruk Omatt stenger
Gjenbruk har siden 2000 skapt en kreativ trend i Stange. Det er imidlertid blitt så mange om beinet at Ottestad Frivilligsentral må kaste inn håndkleet.

Publisert: 09.feb.2017 06:11
Oppdatert: 09.feb.2017 06:19

– Jeg må egentlig bare beklage, men ansvarsgruppa ser ingen annen utveg enn å legge ned Bruk Omatt 30. juni, sier daglig leder Sissel Sivertsen i Ottestad Frivilligsentral.

Ifølge Sivertsen er det 17 år siden det populære gjenbrukstilbudet ble startet i Ottestad.

– Nå er det mest vemodig å tenke på all den frivillige innsatsen som veldig mange i nærmiljøet har bidratt med i mange år, sier Sivertsen videre.

Bruk Omatt har vært et bruktmarked for bygningsartikler som dører og vinduer samt møbler til kontorer og privathjem.

Den grønne tanken

– Ideen bak Bruk Omatt var å sørge for gjenbruk av bygningsmateriell og inventar for å spare miljøet. Vi ville etablere et tilbud som motpol til dagens bruk-og-kast mentalitet. Samtidig skulle gjenbruksbutikken gi frivillige organisasjoner en inntektsmulighet gjennom at aktiviteten skulle organiseres som en dugnadsinnsats av medlemmene. Vi gikk så vidt i pluss, men inntektene dalte etter at vi skiftet lokale på Åkershagan, sier Sivertsen.

Salget gikk ned fra 37.177 kroner i 2014 til 25.619 i 2015. Driftsinntektene ble omtrent de samme i 2016.

– Vi vet ikke så mye om framtida annet enn at lageret må tømmes fram til sommeren. Frivilligsentralen har vært i et møte med Hias i forbindelse med det spennende forprosjektet av Gålåsholmen Kretsløpspark. Vi følger denne utviklingen med interesse, men kan jo ikke lenger bli en del av det, sier hun.

Økt konkurranse

Gjenbruksprosjektet i Ottestad har merket økt konkurranse de siste årene. Når folk bruker så mye av fritida, bør det gi klingende mynt i lagskassa. Mange som har vært involvert i Bruk Omatt, har hatt full jobb ved siden av.

– En gang mottok vi et helt restlager av kontormøbler fra Helse Øst. Det var svært populært. Holdningene endrer seg også. Under de beste årene omsatte vi for cirka 60.000 kroner, nå er dette beløpet halvert. Det er selvfølgelig stusslig at så mye blir kastet i dagens samfunn. Gjenbruk er i vinden heldigvis, men det er flere om beinet, sier hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke