Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Nedre Tømte: Nederst på feltet kommer det nå 120 boliger i første omgang som Block Watne skal bygge. Sandvikatunet og Sandvika Terrasse bygges videre. FOTO: FREDERIK GARSHOL
 
Bygger det nye Ottestad
Boligsalget går så det suser i Ottestad-området. Block Watne skal bygge 100 nye boenheter på Nedre Tømte.

Publisert: 20.mar.2017 18:50
Oppdatert: 21.mar.2017 09:10

– I dag er Ottestad like populært boligområde som Hamar.

Det sier distriktssjef i boligprodusenten Dag Vegard Lund og salgskonsulent Thomas Jahr.

Studer bildet av Nedre Tømte nøye. Nederst mot Mjøsa ses Ideal Wasa. Ovenfor ligger Sandvikas indrefilet. I dag ubebygd, men i 2018 skal Block Watne bygge 106 nye boenheter på tomtene B4 og B5 på Nedre Tømte. Disse to utbyggingsområdene er på 26,3 dekar. I nordlige del av feltet er byggeområde B6 som eies av kommunen.

Les også: 703 nye boenheter på ti år

Barnehage og tre nye felt

4.21 dekar er regulert til barnehage. Her har Stange kommune startet planleggingen av en seks avdelings barnehage. Mellom barnehagetomta og Block Watnes B5 er det regulert ballplass som eies av Sandvika Vel.

Hittil er det bygget og overlevert 79 boenheter på Nedre Tømte. Det tilsvarer cirka 7300 kvadratmeter bruttoareal bolig.

21 nye boliger er vedtatt bygget ut av Block Watne og er under oppføring. Totalt er 100 boliger overlevert eller under oppføring.

Den nye reguleringsplanen for B4-B6 vil inneholde cirka 120 boliger.

Utbyggingen planlegges med en kombinasjon av trehus og blokkbebyggelse, opplyser Lund og Jahr.

– God interesse

Detaljregulering er startet opp og Block Watne satser på en vedtatt detaljregulering høsten 2017 og byggestart sommeren 2018 på B4.

B4-B6 består av 32,5 dekar boligtomter og er totalt på cirka 45 dekar inkludert barnehagetomt, ballplass, grøntområder og friarealer.

Ifølge Lund ble reguleringsplan for Nedre Tømte e vedtatt i 2008. Områdene B1, B2 og B3 ble da detaljregulert.

– Vi håper at detaljreguleringen kan behandles i planutvalget før sommerferien. Reguleringsbestemmelsene for det nye områdene angir en høy utnyttelsesgrad for området, sier Lund.

Når Nedre Tømte er ferdig utbygd, vil Block Watne ha bygd cirka 21.000 kvadratmeter bolig.

– Interessen for boliger på Nedre Tømte er bra og vi merker en tendens til at prosjektene selges tidligere i byggeperioden.

 
I TERRENGET: salgskonsulent i Block Watne Thomas Jahr (f.v.), distriktssjef Dag Vegard Lund og prosjektleder Odd Egil Engh. FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
SANDVIKA TERRASSE: Dette er de fire siste familieboligene som bygges i Sandvika Terrasse. FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke