Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
OPPBRUDD: Morten Stensberg er tilbake i Den norske kirke etter at han forlot den for nesten fire år siden. Her er han fotografert i Hamar domkirke. Nå begynner han som sogneprest i sørfylket.
 
E6-presten er tilbake i kirka
– Hvis jeg hadde vært prinsipiell motstander av at homofile og lesbiske kan gifte seg i kirken på lik linje med andre par, ville det vært feil tidspunkt å gå tilbake til prestetjeneste.

Publisert: 03.feb.2017 07:34
Oppdatert: 03.feb.2017 08:35

Tidligere stangeprest Morten Erik Stensberg, vakte oppsikt da han i 2013 meldte seg ut av Den norske kirke etter 18 års tjeneste som prest og konverterte til katolisismen. Han følte seg fremmed og var utbrent og følte seg ferdig med kirken. Presteopprører ble han kalt og demonstrerte mot E6-utbyggingen og fikk kallenavnet E6-presten.

Stensberg begynte så å jobbe i Fonus Begravelsesbyrå på Vikasenteret i Ottestad i Stange, men her stopper ikke historien om den joviale ressurspersonen Stensberg. Han ble nemlig nødt til å gå i selv fordi folk undret om han ville komme tilbake.

Tid til oppklaring

Fredag 3. februar har nemlig Stensberg sin siste arbeidsdag på Fonus etter tre år i jobben. Fra samme dato begynner han som vikarierende sogneprest i Grue Finnskog.

– Jeg trengte tid til å la livet klarne. Da fikk jeg på mange måter kallet tilbake. Etter at jeg hadde blitt katolikk, følte jeg at plassen min var i Den norske kirke. Jeg hadde nok en prosess der jeg møtte meg selv i døra og innså at jeg hadde gjort et feilgrep, sier Stensberg.

I ett års tid har han gått til samtale med biskop Solveig Fiske.

– Disse samtalene avklarte at vegen tilbake til tjeneste i Den norske ikke var stengt, jeg kunne fortsatt gjøre tjeneste som prest. Kirken ga meg tilbake den tjenesten jeg hadde frasagt meg, sier han.

VIER HOMOFILE

Høsten 2013 ble Stensberg tatt opp i Den Katolske kirke, men heller ikke her følte han seg hjemme.

– Jeg nekter ikke for at medlemsregistersaken som verserte, gjorde meg urolig.

Da Den norske kirkes nye vigselsliturgi for likekjønnede par trådte i kraft denne uka, ble det første homofile par viet i Eidskog.

– Har du endret holdning her?

– Også her trengte jeg litt avstand. Å se Den norske kirke utenfra, gav meg et annet perspektiv. Ingen kirker synes å slippe unna spørsmålene knyttet til seksualitet og samliv. For mange er dette å gå inn i et nytt og til dels ukjent landskap. Det kan være både uoversiktlig og krevende å ta seg fram i. Det vil det fortsatt være tross Kirkemøtets vedtak. At mennesker velger å forplikte seg til å leve sammen livet ut er på mange måter å gå mot strømmen uavhengig av hvilken legning man har, derfor sier jeg ja, avslutter Morten Stensberg.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
JAGUAR PÅ PANSERET: Gravferdsagent Stensberg ble kjent i Innlandet da byrået fikk en splitter ny Jaguar som begravelsesbil.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke