hacklink
buy instagram followers
19. sep
MODERN I AKSJON: Reidun Andreassen (t.v.), Lisbeth Andreassen, Åse Nordahl og Solvår Dagfinrud fra Vallset. Dagfinrud har vært Reidun og Lisbeths kunde i 25 år og synes det er supert at klinikken er flyttet til Stangebyen. BEGGE FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Fikk ikke kalde føtter da det gikk galt
– Førr ei mamma æ har, jubler tromsøværingen Lisbeth Andreassen. Den nyetablerte fotterapeuten hadde egentlig pensjonert sin mamma Reidun (73), men etter en bilulykke satte mor inn alle krefter for datteren.

Publisert: 05.apr.2017 16:39
Oppdatert: 05.apr.2017 17:13

Egentlig er de kjerringer mot strømmen, gjengen i den nye fotklinikken i Stangebyen. De flyttet ut av Hamar sentrum til Stange. Altså motsatt veg av handelsutviklingen. Mamma Reidun Andreassen har siden 1980 vært fotterapeut i Hamar. Datteren Lisbeth kom fra Tromsø til Hamar som fotterapeut i 1994.

Utvider virksomheten

Ved en tilfeldighet kom Lisbeth i kontakt med en annen tromsøværing, som kunne tenke seg å dele kontorlokaler. Massasjeterapeut Åse Nordahl flyttet inn.

Forleden dag ble de ønsket velkommen til Stangebyen av ordfører Nils A. Røhne og sentrumsforeningens Morten Pettersson og Even Engen som kom med blomster.

– Denne mottakelsen setter vi veldig stor pris og synes Stange har en flott tilnærming overfor nyetablerere.

Uheldig episode i Hamar

Lisbeth Andreassen ønsker Hamar sentrum lykke til, men opplevde at pasientene hennes hadde problemer med å finne fram.

– En søndag formiddag skulle jeg en snartur oppom klinikken i Strandgata for å hente «dra-ut-kofferten» min for et hjemmebesøk til en pasient med et fotsår. Jeg vet at det ikke var lov å stoppe på fortauet, men overraskelsen ble stor over å få parkeringsbot en søndag, sier Andreassen, som har hørt at også andre næringsdrivende etterlyser mer smidighet.

– Her i Stange er det rikelig med parkeringsplasser. Folk kan enten ta tog eller buss og kundene mine som kommer fra nord for Hamar, kan fremdeles bruke samme buss. Mottakelsen her er fantastisk, vi har nok med oss 98 prosent av kundene.

Forretningsdrømmen til Lisbeth holdt på å gå i tusen knas etter en trafikkulykke ved Jønsberg i fjor vinter. Hun sliter fremdeles med senvirkninger og er bare 15 prosent arbeidsdyktig.

– Nå venter jeg på en operasjon for å få ut stålet. Etterpå håper jeg å være i full drift igjen. Heldigvis storkoser mamma seg i jobben og har stilt veldig opp for meg. Hun er helt nødvendig for at geskjeften skal gå rundt. Moder’n fikk bare to måneders pensjonisttilværelse, men jeg kunne ikke klart meg uten henne nå, sier Andreassen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke