15. sep
Tingvold KULTURHUS: Denne mulighetsstudien for Tingvold-bygningen er utarbeidet av Anderssen Fremming AS Sivilarkitekt/Norconsult. Nå kan forprosjektet være nærmere en realisering enn på lenge.
 
Finansierer kulturhus med toppboliger
Stange sentrum kan få et nytt signalbygg. Det nye kulturhuset på Tingvold skal utredes med boliger i toppetasjene. Næringslivsaktører inviteres også med i det kommunale prosjektet.

Publisert: 28.des.2016 20:50
Oppdatert: 28.des.2016 20:57

Opposisjonen anført av Sp og Bygdelista har siden budsjettbehandlingen startet i november, ivret for å legge Tingvold ut for salg. Partiene ville bruke 40 millioner fra salget til opprusting av skolebyggene i kommunen. Dette forslaget falt imidlertid med 13 stemmer. Mindretallet besto av opposisjonen med Sp, H, MDG, KrF og Bygdelista.

Nye sentrumsleiligheter

Arbeiderpartiet, Pensjonistpartiet og SV har ønsket å støttet rådmannen som i sitt årsbudsjett for 2017 og økonomiplan 2017-2020, har satt av 43,8 millioner kroner til utvikling av kulturhus på Tingvold. Prosjektet kommer i gang i 2018 med 21,6 millioner og 21,2 millioner i 2019.

På budsjettmøtet 15. desember fikk posisjonen støtte av Frp.

Partiet fikk nemlig under behandlingen støtte for sitt verbalforslag om at Tingvold bør vurderes utviklet med leiligheter over det allerede planlagte kulturhuset. Til tross for at Frp i utgangspunktet hadde ønsket salg av Tingvold til profesjonelle eiendomsutviklere, mener Frps Truls Gihlemoen at så lenge flertallet ønsker noe annet, bør opposisjonen heller samarbeide.

Kritiserer kolleger

– Jeg føler at vi viser handlekraft gjennom å bidra til at utviklingen av Tingvold ikke skal bli et pengesluk, men en nødvendig styrking av Stangebyen. En handlingslammet opposisjon stikker dessverre hodet i sanden og håper problemene med Tingvold skal gå over av seg selv. Det er synd at Sp, H, KrF, og BL ikke vil bidra konstruktivt til at innbyggernes penger forvaltes på en best mulig måte, men foretrekker å være passive tilskuere til utviklingen av Stange sentrum, sier Gihlemoen.

Gjennom å utvide Tingvold med leiligheter, kan Stange tilby attraktive leiligheter i sentrum, mener Gihlemoen.

– Med gangavstand til skole og barnehage, butikk og uteliv, buss og bane, ser vil det utvilsomt være stor interesse for slike leiligheter sentralt i sentrum. Vi synes at en god plan for Tingvold kan bidra til å gjøre prosjektet attraktivt for private medinvestorer, som i stor grad kan bidra til å redusere kommunens kostnader med prosjektet. Å utvide Tingvold til en fleretasjes bygning med for eksempel aktivitetsarealer på gatenivå er fornuftig. Vi må utvikle den attraktive sentrumseiendommen, sier Gihlemoen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke