hacklink
buy instagram followers
19. sep
BLE HØRT: Bevar skolen vår, sa elevrådsleder Martine Fonn Iversen i 7. klasse og nestleder Thomas Bjørklund i 6. klasse ved Solvin skole. I går ble de hørt av formannskapet som freder alle barneskoler.Foto: Henning Holter Christensen
 
Formannskapet freder grendeskoler
Formannskapet opprettholder dagens skolekretsgrenser for barneskolene. Romedal ungdomsskole legges ned. Med seks mot fem stemmer avviste formannskapet å flytte Solvin til Romedeal u-skole.

Publisert: 09.mar.2017 06:28
Oppdatert: 09.mar.2017 06:37

Formannskapsmedlemmene brukte bare en time på å diskutere skolesaken onsdag. Spenningen ble nemlig utløst da medlemsmøtet i Stange Ap mandag kveld sa et rungende nei til å legge ned skoler. I formannskapet ble det enstemmighet om å slå sammen ungdomsskolene. Mot stemmene til Venstres Erik Ringnes og Høyres Kirsti Berge vedtok formannskapet å beholde barneskolene slik de er i dag.

Romedal u-skole utredes

Det var SVs Helge Bjørnsen som foreslo flytting av Solvin skole til Romedal ungdomsskole med både svømmebasseng og gymsal. Bygget kan romme både barnehage og skole i et oppvekstsenter i tillegg til kulturformål.

Et enstemmig formannskap vedtok fortsatt bruk av svømmehallen til skoleformål. Mot V og H sa formannskapet ja til fortsatt bruk av Romedal u-skole til kulturformål. Flertallet sa nei til flytting av Solvin skole til u-skolen.

Skal øke folketallet

På spørsmål om hvordan ordfører Nils A. Røhne skal øke folketallet i de små skolekretsene, svarer han at lokalsamfunnene nå har skole, tomtearealer og vann- og avløpsordninger på plass.

– På alle disse stedene burde det være attraktivt å bosette seg, sier ordføreren.

Røhne sier at gløden som nå hersker blant stangesokningene over at skolene bevares, er spennende.

– For kommunen gjelder det å utnytte denne gløden. Vi kan gjerne ta utgangspunkt i Espa. Det er ett eksempel på ei grend som formidler utad at her er det optimisme og mennesker med stor glød og som tror på framtida.

– Du har den siste tiden tatt til orde for fulldelte skoler. Stange Arbeiderpartis skolestandpunkt innebærer fremdeles fådelte skoler i kommunen, er dette et nederlag for deg?

– Nei, jeg har hele tiden sagt at mitt primærstandpunkt var konklusjonen til Aps skoleutvalg. Samtidig står jeg bak og støtter vedtaket i gruppestyret til Ap. Jeg er sikker på at vi har funnet en løsning som skal være levedyktig i mange år framover. Selvfølgelig står jeg bak det kommunestyregruppa konkluderer, sier Røhne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke