15. sep
 
Fylkesmannen sa nei til Innlandsporten

Publisert: 01.feb.2017 18:56
Oppdatert: 01.feb.2017 18:56

– Min holdning er å prøve søknaden om søndagsåpen butikk på Tangen for Fylkesmannen. Tangen er eneste sted i Stange med en campingplass med betydelig aktivitet, sier ordfører Nils A. Røhne.

Helge Bjørnsen, SV, sa i debatten i formannskapet at han synes det ikke er riktig å definere Tangen som turiststed. «En forunderlig definisjon», sa han. Innlandsporten søkte også om søndagsåpent, men fikk avslag av Fylkesmannen.

Ordføreren mente imidlertid at når Joker i Brenneriroa i Løten har anledning til søndagshandel, bør også Tangen vurderes. Fra Ap stemte Trine Lise Stårvik, Ruth Østli og Rønnaug Bysveen mot. Helge Bjørnsen, SV og KrFs Kjell Bjørseth stemte også mot søndagshandel. Flertallet besto av ordfører Nils A. Røhne, Bjarne H. Christiansen, Arild Olsen, Aasa Gjestvang, Kirsti Berge og Erik Ringnes.

Fagforbundets seksjonsleder Jostein Nybakke sier at det ikke er tungtveiende grunner til å ha søndagsåpen butikk på Tangen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke