15. sep
FÅR KLIMASKRYT: Landbrukssjef Stein Enger (i midten) og rådgiver Bent Roger Hegg, Hedmarken landbrukskontor sier Olav Vold er et forbilde.
 
Gårdbrukere på skolebenken
Landbruket er klar på å ta sin del av utslippsmålet innen 2020.

Publisert: 21.okt.2016 19:44
Oppdatert: 21.okt.2016 19:53

– Klimaarbeidet er kanskje ikke det som ligger lengst framme i tankene hos gårdbrukere flest. Mange gjør gode klimatiltak i den daglige drifta uten at de er klar over det selv. Vi ønsker å bevisstgjøre gårdbrukerne i det gode arbeidet de allerede gjør og samtidig ønsker vi å videreformidle noe av den kunnskapen om klimasmart landbruk som finnes, sier Bent Roger Hegg.

Innen 2020 skal Norge redusere sine utslipp av klimagasser med 15–17 millioner tonn Co₂.

Klimatiltak i landbruket er gunstige for gårdbrukernes lommebok og 2. november blir det stor klimamønstring i Elverum for interesserte. Fylkesmannen i Hedmark, Hedmark bondelag, Norsk landbruksrådgiving, Hedmark bonde- og småbrukerlag og Høgskolen i Hedmark er vertskap for konferansen om klimasmart landbruk og god økonomi.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke