Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
24. sep
BLI KJENT MED NORSK KULTUR: Xue Yi Yang og Hai Hang. I går serverte Hai for første gang sine eksotiske retter til den kinesiske forretningsmannen.
 
Hang gir råd til Yang
Malungen blir ikke direkte Chinatown, men eier Xue Yi Yang er blitt så betatt av Norge, at han arrangerer en førjuls kulturfestival i november. Stjernekokker fra Kina deltar i det Yang kaller et eksotisk førjulseventyr.

Publisert: 12.okt.2016 22:18
Oppdatert: 13.okt.2016 08:28

Stange kommune har bevilget 100.000 kroner til Malungen-prosjektet, som får god bistand av Hamarregionen Reiseliv. Yang sier til HA at for et år siden lovet han hedmarkinger at de skulle få servert «kinamat» på Malungen. Det løftet vil han holde og trår til med julebord, familievennlige julelunsjer, julemarked og kinesiske kulturinnslag. Malungen skal lyssettes på ekte, kinesisk vis og Yang vil ha egne næringslivskvelder fra 19. november.

Gjester fra hele Asia

I går inviterte reiselivssjef Merethe Sandum Yang og hans følge og ordfører Nils A. Røhne til kontoret i Hamar for å drøfte programmet. Sandum og hennes stab får nemlig en viktig rolle når flere hundre asiater kommer til Hedmarken senere i høst for å oppleve førjulstid og vinter i Norge. Hamarregionen vil også få ansvaret for markedsføring av festivalen som også er rettet mot lag, foreninger og lokalt næringsliv.

Representanter fra reisebyråer, investorer, bedrifter og skoler i Singapore, Taiwan, Thailand, Korea og Hong Kong kommer til Hedmarken.

– Jeg vet at de vil like Hamar, Hedmarken og Malungen like mye som jeg. Målet mitt er at Malungen blir innfallsport for kinesere som vil lære og oppleve norsk kultur, sier Yang.

80–150 gjester er ventet og gjestene får oppleve jul på mjøsgård. Ifølge ordfører Nils A. Røhne er kommunen helt avhengig av det regionale apparatet knytte til reiseliv. Kineserne på Malungen er spennende for hele regionen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat