Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Optimisme på jobb: Åge Johnsen (til venstre) og Arne Ottinsen studerer halvferdige deler til nye trapper. I «gamle dager» – for bare noen år siden – måtte slike konstruksjoner skjæres ut for hånd. I dag gjør maskiner nesten all jobben.
 
Har aldri hatt flere på jobb
Gode tider gjør at Hestnæs Trappefabrikk ruster opp med nybygg for 3,5 millioner kroner. Åge Johnsen beskriver de fulle ordrebøkene som et rent luksusproblem.

Publisert: 09.nov.2016 06:25
Oppdatert: 09.nov.2016 06:28

Vi befinner oss på Vensvangen, noen kilometer opp i skogen fra E6. Inne på trappefabrikken er det for tiden hektisk aktivitet.

– Det er nesten ikke lov å si at vi har for mye å gjøre, men det er ganske travelt her nå. Det er et luksusproblem, smiler eier og daglig leder Åge Johnsen.

I fjor manglet fabrikken bare en håndfull trapper for å runde 1.000 ferdige produkter. I år passerte de det «magiske» tallet allerede i midten av oktober.

– Vi ender nok på rundt 1.200 ved årets utgang, sier Johnsen.

Leveringsstopp

På grunn av alle bestillingene er det nærmest innført leveringsstopp på privatmarkedet fram til jul. Mens normal leveringstid er fem til seks uker, er denne nå utvidet til åtte til ti uker.

Trappesjefen sier markedet har endret seg mye de siste årene. For første gang leverer Hestnæs nå flere trapper til hytte- enn til husmarkedet.

– Vi monterer trapper både i Trysil, Valdres og alle de andre store hytteområdene sør for Dovre. Ellers sender vi byggesett til hele landet, sier han.

Johnsen humrer godt når han drar fram historien om da Hestnæs leverte en trapp til Hawaii:

– En flykaptein trengte en trapp til en kamerat som bygde hus på Hawaii. De målte opp der borte, også leverte vi trappa til kapteinen på Fornebu – som fraktet den videre til Stillehavet, smiler han.

16 årsverk er rekord

I dag trenger ikke Hestnæs drive med eksport for å få driften til å gå rundt. Fabrikken har nå 16 årsverk, i tillegg til tre selvstendig næringsdrivende montører. Flere ansatte har det aldri vært.

– Da jeg tok over i 1995, var vi bare sju-åtte stykker. Siden den gang har det gått jevnt oppover, sier Johnsen.

Nå er fabrikken i gang med store oppgraderinger. Arbeidet med å bygge kontorer, opplastingsrom og lakkeringsavdeling skal være ferdig 15. desember. Prisen er 3,5 millioner kroner. Neste skritt i planleggingen er å kjøpe helt ny pussemaskin. Johnsen er sikker på at investeringene vil lønne seg:

– Jeg er fristet til å tro at veksten fortsetter også neste år. For øyeblikket går alt i riktig retning.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Stor og effektiv: Arne Ottinsen styrer en ganske så gedigen og kostbar maskin som skjærer treverk ved hjelp av avansert laserteknologi.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat