Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
24. sep
DET ER BEST Å HA DET BRA: Trond og Anne-Helen Sæthren mener det er sunt for par å forebygge samlivsbrudd. NHO har antydet at skilsmisser koster arbeidslivet cirka 1 milliard kroner i sykefravær per år. FOTO: JAN ERIK SOLBERG
 
Har hjulpet 50 par
50 stangepar har fått hjelp til å hindre at ekteskap skal ryke etter at kommunen begynte med samlivskurs. – Kom helst før det skranter, er oppfordringen.

Publisert: 31.mar.2017 18:22
Oppdatert: 31.mar.2017 18:30

– Vi ønsker å skape kultur for å senke terskelen når par føler at de bør søke hjelp når det skurrer i ekteskapet. Forskning forteller at gifte venter opptil seks år før de prøver å reparere et forhold som knaker i sammenføyningene. Det sier kursleder og mangeårig samlivsrådgiver Trond Sæthren.

Sammen med kona Anne-Helen og sogneprest i Romedal, Vemund Koren, blir det igjen kurs på menighetssenteret Vollbo i Stange, søndag 2. april.

Vold i samlivet

– Er det ikke spesielt med en kommunal og kirkelig felles satsing for å få styrket samliv og få ned skilsmissetallene i Stange?

– Temaet er både prinsipielt og samfunnsmessig viktig. Vold i nære relasjoner koster samfunnet mellom seks og ti milliarder per år. Sjukemeldinger alene i forbindelse med samlivsbrudd er anslått til en milliard kroner, men alt det andre som følger med koster oss langt mer, sier Sæthren.

Å ha det godt i livet, ikke bare på det økonomiske planet, men også det følelsesmessige, er bra. Stangepar betaler ikke for å gå på samlivskurs fordi det er støttet av Bufdir. Gjennom forebyggende og forskingsbasert undervisning får parene anledning til å jobbe med oppgaver som vil gi hjelp til selvhjelp og inspirere til å ta tak i eget samliv.

Før het kurstilbudet glattkjøringskurs for brudepar. I og med at målgruppen er utvidet, er det foretatt navnebytte til Samlivskurs for par.

Trond og Anne-Helen er begge bosatt i Ottestad. Trond er opprinnelig tømrermester og lærer og Anne-Helen er førskolelærer. Sammen har de jobbet med samlivsrelaterte prosjekter og samlivsveiledning de siste 15 årene i inn- og utland. Trond er også engasjert foredragsholder i Barnevakten og har vært innom mange skoler og foreldremøter i regionen de senere år.

Folkehelse

– Målet med å drive samlivskurs i Stange handler om folkehelse i praksis. Det er samfunnsmessig store besparelser ved å forebygge samlivsbrudd og styrke familien. Det er det aller beste for et barn å vokse opp i et stabilt hjem i en tillitsfull relasjon, et trygt hjem hvor det er rom for å dele gleder og sorger. De aller fleste fokuserer langt mer på bryllupet enn på ekteskapet. Vi ønsker å skape en kultur for å jobbe med eget samliv også mens ting er greit, sier Trond Sæthren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat