hacklink
buy instagram followers
19. sep
HØYT LEGEMELDT FRAVÆR: Stange kommune ønsker å skape bedre kultur for å ta ansvar for eget nærvær og helse.ILLUSTRASJONSFOTO: NTB scanpix
 
Høyt sykefravær, vil ha folk raskere i jobb
Sykefraværet i Stange kommune økte fra 7,8 i 2014 til 9,5 prosent i 2015. På landsbasis tilsvarer fraværet blant ansatte i kommunesektoren åtte millioner arbeidsdager.

Publisert: 08.okt.2016 08:29
Oppdatert: 08.okt.2016 08:31

Stange kommune er på offensiven for å få ned sykefraværet. Bruk mer egenmeldinger, var rådet fra HR-sjef Inger Lise Storlien, da hun orienterte politikerne om årsakene til det høye sykefraværet nylig.

Stange kommune har inngått IA-avtale. Det innebærer at ansatte i kommunen å være borte fra jobben uten legemeldt fravær.

Ifølge Storlien er nemlig muligheten til å bruke inntil åtte dager sammenhengende, lite brukt.

– Dersom arbeidstakerne unngår legemeldt fravær, opplever vi at arbeidstakeren kan komme raskere tilbake i jobb, sier HR-sjefen.

Kommunenes Sentralforbund (KS) har kartlagt at det er sykefraværet utenfor arbeidsgiverperioden som øker både i kommuner og fylkeskommuner.

2001–2015

I 2001 var sykefraværet i Stange 9,8 prosent og oppe i 10,1 i 2009. I 2013 var sykefraværet 8,9 prosent. Langtidsfraværet fra 20–39 uker hadde størst nedgang, størst i de eldste aldersgruppene.

Fordel med egenmelding

Storlien sier videre at bruken av egenmeldt fravær altså er lavt og utgjør bare 1,3 prosent. Det resterende fraværet i arbeidsgiverperioden er sjukemeldinger. Det er 24 egenmeldingsdager per år.

– I dag er 67 prosent av fraværet i arbeidsgiverperioden sjukemeldinger. Der sykefraværet varer ut over arbeidsgiverperioden er hele 94 prosent sjukemeldinger i arbeidsgiverperioden. Stange har vært IA-bedrift siden 2003 og arbeidet målrettet for innen sykefraværsarbeid, inkludering personer med redusert arbeidsevne. Vi har også hatt fokus på å få seniorer til å stå lengre i arbeid, sier Storlien.

Stange kommune har 102 ansatte over 62 år. Seniorene kan enten ta ut 10 fridager i tillegg til ferie per år eller få utbetalt 15.000 kroner. I 2015 benyttet 55 seniorer seg av ekstra fri, mens 47 valgte seniortillegget.

Kommunen målsetting er å komme ned på åtte prosent sykefravær. Å skape ny kultur for og ta ansvar for nærvær og helse står sentralt. På nasjonalt nivå er ett av delmålene å redusere sykefraværet med 20 prosent i forhold til 2001 innen 2018.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke