Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
24. sep
KUMLOKK: Et av stangebedriftens mange produkter. I nesten enhver norsk by finner du et kumlokk som er laget i Stange. Oddbjørn Maurdalen, administrerende direktør ved Furnes Jernstøperi, er svært fornøyd med utviklingen ved bedriften. FOTO: Henning Holter Christensen
 
Furnes Jernstøperi i Stange utvider etter vekst
Optimismen er stor hos den private arbeidsgiveren i Stange som sysselsetter flest ansatte. Furnes Jernstøperi med 95 ansatte, produserer mer. Nå skal hjertet av bedriften – modellverkstedet – utvides.

Publisert: 19.okt.2016 07:03
Oppdatert: 19.okt.2016 07:08

Flere nye ordrer er søt musikk i ørene til administrerende direktør Oddbjørn Maurdalen.

Den suksessrike støperibedriften på Ljøstadfeltet, har ifølge Maurdalen aktive eiere via Øyhovden Invest. Fjorårets resultat er hyggelig lesning for eierne. Driftsresultatet var 24,2 millioner kroner. Resultat før skatt viser 33,5 millioner kroner. Furnes Jernstøperis driftsinntekter var 193,5 millioner i 2015.

Danmark

Selskapet eier Randers Jernstøberi AS og Randers Eiendom AS.

– Vi har stort fokus på produktutvikling og har flere patenter og designbeskyttelser, sier Maur- dalen.

Bedriften er involvert i Stange Næringspark og Stange Næringsutviklingsråd.– Vi jobber nå med en ny strategiplan og handlingsplaner for perioden 2017-2019, som heter «Optimalisering innenfor prosessutvikling/forbedring/metode og medarbeiderinvolvering/opplæring/virksomhetsutvikling».

Nytt byggeprosjekt

Ifølge Maurdalen har høy aktivitet og mange nye produkter ved Furnes Jernstøperi, skapt behov for mer plass til lagring av modeller.

– Vi planlegger bygging av nye kontorer for produktutvikling og modellavdelingen kombinert med modellverksted samt lager. Modellavdelingen har på lik linje med våre modeller i mange år levd trangt og vil med dette få mer plass i nye, fine lokaler. Dette byggeprosjektet vil bli ferdigstilt i 2017, sier Maurdalen videre.

Furnes Jernstøperi har bygget opp et så moderne, effektivt produksjonsanlegg at det er etterbehandling som er blitt en flaskehals.

– Tradisjonelt har det vært manuell sliping på alt som blir produsert. I sommer ble den første rene slipecelleroboten kjøpt. Dette er en maskin som gjør det som tidligere var manuelt vinkelsliperarbeid. Operatøren mater en slipemaskin med flere årsverks kapasitet i stedet for å slipe selv. Dette har vært vellykket, og Furnes vil sannsynlig kjøpe flere slike maskiner i årene framover, sier Maurdalen.

Furnes Jernstøperi samarbeider med Nav og gir arbeidstrening. Personer som har vært ute av arbeidslivet en stund får også en sjanse. Stangebedriften har fire lærlinger for å utdanne egne folk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat