15. sep
SØNDAGSHANDEL: Spar Tangen kan få ut­vi­dede åp­nings­tider. Her er ekspeditør June Skuggerud og kunde Dagrun Haakonsen avbildet i september 2016. FOTO: Chris­ti­an E. Berg­heim
 
Ja til søndagsåpen butikk på Tangen

Publisert: 15.feb.2017 22:18
Oppdatert: 15.feb.2017 22:56

Kommunestyret i Stange ønsker å la Spar Tangen holde åpent sju dager i uka. Onsdag ble det vedtatt å søke Fylkesmannen om tillatelse.

Tidligere har formannskapet i Stange sagt ja til å søke.

Tangenodden camping, Tangen dyrepark og hytteturister har blitt brukt som argument for at Tangen er et turiststed som har behov for en søndagsåpen dagligvarebutikk. Onsdag kveld sa kommunestyret ja til å søke om søndagsåpen butikk.

Truls Gihlemoen (Frp) er fornøyd etter å ha stemt for forslaget.

– Alle nabokommunene våre har søndagsåpne butikker. Jeg ser ingen grunner til at Stange skal stikke kjepper i hjulene for en nærbutikk som ønsker å overleve i framtiden, sier han.

Gihlemoen mener søndagsåpen dagligvarebutikk vil være positivt både for fastboende, turister, hyttefolk og andre som er innom tettstedet i sørlige Stange.

– Dette er veldig bra og bare positivt, sier han.

Nå blir det opp til Fylkesmannen å avgjøre om Spar Tangen får lov til å holde åpent også på helligdagen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke