Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
NEI TIL SALG: En bred tverrpolitisk allianse i Stange oppfordrer Stortinget til å si nei til salg av Staur. – Betydningen framover knyttet til kunnskapsutvikling og forskning for å utvikle norsk landbruk er svært viktig. Her kan Staur fortsette å spille en hovedrolle, sier gruppeleder i Ap, Bjarne H. Christiansen (f.v.), Leif Nordstad, Pensjonistpartiet, Aasa Gjestvang, Sp, Erik Ringnes, V, Arild Olsen, Bygdelista og Nils A. Røhne. BEGGE FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Kjemper for Staur
– Styret i Staur gård hadde ingen informasjonsplikt overfor kommunen. Det var imidlertid uklokt å ikke si noe om salget, sier stangepolitikerne.

Publisert: 02.des.2016 16:32
Oppdatert: 02.des.2016 17:19

– Vi savner dialog med styret, særlig fordi Staur gård har en samfunnsviktig funksjon, sier de.

Det politiske miljøet i Stange fikk seg en stor overraskelse da meldingen om at Landbruks- og matdepartementet allerede under neste ukes behandling av statsbudsjettet innstiller på at staten selger Staur 13. desember.

- Jeg har kontakt med vår stortingsgruppe og jobber for at de skal gå i mot salget, sier Venstres Erik Ringnes.

Storberget avviser salg

Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsmann på Stortinget, Knut Storberget, sier at de er imot salg av Staur gård. Stortingsgruppen møttes torsdag kveld.

– Vi mener at regjeringen også her går på autopilot der det er om å gjøre å selge mest mulig uten at det er grunn for det. Staur er en usedvanlig viktig gård for kultur og politiske historie i Norge og ikke minst dagens landbruk. Her er det så mange gode grunner for at Staur fremdeles være på offentlige hender og legge en plan der det blir mulig å få overskudd. Det er rart at man ikke kan få til det i fellesskapets eie, men ved salg til private skal det liksom gå rundt, sier Storberget og håper KrF og Venstre følger Ap og han oppfordrer Tor Andre Johnsen, Frp om å komme på banen. Johnsen bør ikke bare ha fokus på veg, nå, sier han.

uansvarlig med salg

Stangepolitikerne mener det er uansvarlig å selge Staur nå med to viktige nasjonale, forskingsstasjoner på gården. Ordfører Nils A. Røhne håper ikke saken drukner i budsjettkaoset i Stortinget. Selv fikk han vite om salget forrige uke, og målet for stangepolitikerne er å stoppe vedtaket. De mener at saken er ufullstendig utredet.

– Det kom brått på det politiske miljøet i Stange at Staur gård skulle selges. Eiendommen har vært og er en viktig institusjon i bygda vår, i regionen og også som møtested opp gjennom årene for nasjonale myndigheter. Hvis kommunen hadde blitt tatt med som en diskusjonspartner i prosessen før eiendommen ble bestemt solgt, så kunne en også fått avklart om Stange kommune og kanskje Hedmark fylkeskommune kunne hatt interesse av å diskutere en løsning, der også lokale og regionale myndigheter spilte en rolle, sier politikeralliansen i en felles uttalelse.

Styreleder i Staur gård Anne Kathrine Fossum har følgende svar på kritikken fra politikerne: 

– Et styre må forholde seg til eier, og det er eiers ansvar å uttale seg utad om slike saker, sier Fossum. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke