hacklink
buy instagram followers
19. sep
NYTT STYRE: Erik Ringnes (V) vil ha et nytt styre på Staur. FOTO: THOMAS TOLFSEN-STRANDBY
 
Krever nytt styre på Staur
Erik Ringnes mener dagens styre i Staur Gård AS har feilet i å sikre økonomien på storgården. Nå vil han ha et nytt og handlekraftig styre på plass.

Publisert: 19.des.2016 13:36
Oppdatert: 19.des.2016 13:39

Fredag ble det offisielt vedtatt at Staur forblir i statens hender, etter at Ap, SV, Sp, Krf og V sikret flertall for avgjørelsen på Stortinget, og stortingspolitiker Knut Storberget (Ap) inviterte lokale og regionale krefter til å komme med innspill om gårdens framtid.

Erik Ringnes (V) mener man må begynne med å bytte ut styret i Staur Gård AS.

- Styret er alltid ansvarlig for økonomien. Det ser ut for meg som at styret ikke har evnet å sikre en økonomi som grunnlag for videre drift, sier Ringnes til Hamar Arbeiderblad. 

- Jeg forventer da at eieren, Landbruks- og matdepartementet, setter sammen et nytt styre som kan utarbeide en ny økonomisk plattform for Staur, og at departementet som eier må avklare hva de vil med sitt eierskap, mener Venstre-politikeren.

må se på hele virksomheten

Ringnes er glad for at salget ble stoppet, og mener man nå er nødt til gå grundig igjennom hele virksomheten. 

- Et eventuelt nytt styre må gjøre en jobb her, og se om det er grunnlag for å drive gjestegårdsvirksomheten videre. Kanskje kan man drive sammen med et av hotellene i Hamar, eller i samarbeid med andre aktører i bransjen, sier Ringnes.

Han mener man også må se på hvordan jorda ved gården forvaltes, og mener det er viktig at forsøksvirksomheten videreføres. I tillegg ønsker han at staten selv bør bruke sin egen eiendom mer enn de gjør i dag.

- Staur har vært gjestegård siden 1960. Staten bør bruke eiendommen mer, og særlig for utenlandske gjester som vil se noe mer enn Oslo, sier Ringnes.

gått med overskudd i ett år

Styreleder i Staur Gård AS, Anne Katrine Fossum, ønsker ikke å svare på kritikken fra Ringnes.

- Det er departementet som er generalforsamling, og som setter sammen styret, sier Fossum.

Styrelederen peker på at det er mange muligheter på Staur, men at både ny virksomhet og videreførsel av dagens gjestegårdsvirksomhet vil kreve investeringer for at det skal kaste av seg.

- Realiteten er at dette selskapet har gått med overskudd ett år, i 2012. Realiteten er også at det er behov for investeringer som kan gjøre det lønnsomt å drive, sier styrelederen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke