Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
OSLO-VERDIER: Eiendom i Oslo har gjort stangekvinnen Kaia Aagot Linneberg til kommunens mest formuende. Illustrasjonsfoto: Tor Richardsen / NTB scanpix
 
Stange-dame rikeste kvinne i Hedmark
Den medieskye stangekvinnen Kaia Aagot Linneberg (61) forvalter eiendomsverdier for 205,6 millioner kroner og troner på toppen av lista over Hedmarks rikeste kvinner. Linneberg har bare to menn foran seg i fylket.

Publisert: 14.okt.2016 21:18
Oppdatert: 14.okt.2016 21:24

Historien om familieformuen som var på 93,1 millioner i 2012, økte til 123 millioner i 2014 og viste drøyt 205 i fjor, er spesiell. Røttene kommer fra den frodige landbruksbygda på Hedmarken. Kaia Aagot Linneberg ligger ikke på inntektstoppen i Stange. Det gjør Paal Kvernvolden med 10,6 millioner i inntekt. Linneberg ligger på fjerde plass med en inntekt på 6,6 millioner kroner. Ingen innbygger betaler imidlertid så mye skatt som Linneberg. 4,6 millioner betalte den mest formuende i Stange, vel 1,5 millioner kroner mer enn Kvernvolden.

Startet med lite gårdsbruk

Linneberg sier til HA at verdiene hun forvalter, stammer fra ekspropriasjon av et lite gårdsbruk i Oslo, på lik linje med mange andre som Oslo kommune trengte jorda til for å bygge ut byen. Hennes forfedre skulle ikke forbruke, men ta vare på det lille de fikk for jorda si den gangen, ifølge Linneberg.

– At verdiene på det de kjøpte har steget slik i verdi, er samfunnets verk, ikke forvalteren, sier Linneberg.

Et lite spark

– Ditt eierskap i fast eiendom kaster stadig mer av seg og formuen har økt vesentlig. Kommentar til det?

– Ligningsverdiene settes opp, skatten økes til fordel for stat og kommune. Det virker som det er helt feil å forvalte og ta vare på noe, sier Linneberg.

Kaia Aagot Linneberg er altså Stanges rikeste på papiret og føler hun bidrar positivt til fellesskapet gjennom å betale mye skatt.

Dette mener hun er et uttrykk for hvordan politikken er formet.

Linneberg legger til at hun i realiteten forvalter halvparten av sine verdier. Skal hun selge eiendommene, krever staten skatt. Verdier i bank er imidlertid lettere tilgjengelig og kan tas ut uten ekstra beskatning.

– Få tenker over at det er slik med fast eiendom. Det er jo frivillig å forvalte fast eiendom, sier Linneberg som synes det ofte blir framstilt negativt.

Tidligere Malungen-eier Bjørnar Ingvaldsen var på inntektstoppen i 2012, i 2015 var på 10. plass med 4,5 millioner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke